Λύκειο Τραγαίας: 1ο βραβείο φωτογραφίας

Ας ανοίξουν οι σαμπάνιες… Μία σημαντική διάκριση για το Λύκειο Τραγαίας που τιμήθηκε με το 1ο βραβείο φωτογραφίας για τη συμμετοχή του στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας στο πλαίσιο του Πείραματος του Ερατοσθένη. Η ενημέρωση έγινε γνωστή τη Τρίτη 10 Μαϊου όταν και πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο η ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ημερίδα Δράσεων» και αφορούσε τις δράσεις που έγιναν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και μάλιστα συνοδεύτηκε από Έκθεση εργασιών των μαθητών.

Μένοντος στη βράβευση και με βάση την ιστοσελίδα του σχολείου (http://blogs.sch.gr/lyktraga) μαθαίνουμε ότι «Φέτος στις 16 και 21 Μαρτίου, 1.142 σχολεία από όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν το Πείραμα του Ερατοσθένη σε διάφορα σημεία του πλανήτη, μετρώντας την περίμετρο της γης με απλά όργανα μέτρησης. Τα 144 από αυτά πήραν μέρος και στον σχετικό διαγωνισμό φωτογραφίας. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στο Λύκειο Τραγαίας και το δεύτερο βραβείο στο Liceo Scientifico Roiti της Φερράρα της Ιταλίας. Στη βραβευμένη φωτογραφία μία ομάδα μαθητών πραγματοποιεί τη μέτρηση. Στο βάθος διακρίνεται το όρος Φανάρι, το βουνό της Κορώνου (Μαυροβούνι) καθώς και τα χωριά Απείρανθος, Μονή και Κυνίδαρος (από τα αριστερά προς τα δεξιά).

Οσο για την Ημέρα δράσης; Πάρτε μία γεύση

# Το Πείραμα του Ερατοσθένη… με τους μαθητές του σχολείου να ανεβαίνουν στη κορυφή του Ζα και να πραγματοποιούν το πείραμα του Ερατοσθένη κατά την Εαρινή Ισημερία.

# Την Ώρα Κώδικα. Όπου με τη στήριξη της Google είχε συμμετοχή στη παγκόσμια δράση για προώθηση του προγραμματισμού στα σχολεία.

# Συμμετοχή (ηλεκτρονική)18 μαθητών της Β’ τάξης στην ΚΑ Σύνολο της Βουλής των Εφήβων

# Πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα «Εννοιολογικές συγκλίσεις της Φιλοσοφίας με τη Λογοτεχνία και τα μαθηματικά».
# Και βέβαια συμμετοχή σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς όπως ο 4ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», ο 18ος Ένωσης Λογοτεχνών και ο 5ος Φιλοσοφίας.

Επίσης παρουσιάστηκαν και τέσσερα project που έτρεξαν στο 2ο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς.

# «Αιθέρια Έλαια: Πως παρασκευάζονται και που χρησιμοποιούνται» (επιβλέπων καθηγητής κος Ονάσογλου με μαθητές Β’ Λυκείου)

# «Σχολείο: Αναντικατάστατο ή αναπληρώσιμο» Επιβλέπων καθηγητής κος Πατσούρας και μαθητές της Α’ Λυκείου

# «Εφηβεία: και τώρα τι κάνουμε;» Επιβλέπουσα καθηγήτρια κα Γώγου και μαθητές της Α’ Λυκείου και

# «Χοροί του τόπου μας που διασώζονται έως σήμερα» Επιβλέπουσα καθηγήτρια κα Τζακωνιάτη και μαθητές της Β’ Λυκείου.

Παράλληλα είχαμε τη παρουσίαση διάφορων ακόμη εργασιών και βέβαια δύο σημαντικών ακόμη μόνιμων δράσεων. Το 3ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού «to computeraki» όπου υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Μελισσουργός και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Περιβάλλον + Αειφορία = Πολιτισμός» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Δατσογιάννη. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News