ΜέΡΑ 25: Στη Βουλή το ΣΔΕ Νάξου και ο κίνδυνος να μη λειτουργήσει

Τέσσερις ουσιαστικά ερωτήσεις καταθέτει η Βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Φωτεινή Μπακαδήμα προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκι Κεραμέως σχετικά με τη λειτουργία του ΣΔΕ Νάξου καθώς δεν έχει υπογραφεί η απόσπαση του εκπαιδευτικού που θα αναλάμβανε την ευθύνη των εγγραφών και της λειτουργίας του σχολείου...

Μάλιστα, υπάρχει και η σχετική δήλωση του Γιώργου Στεφάνου - υπεύθυνος για τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στις Κυκλάδες - που αναφέρει: «Κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας αποσπά ένα μόνιμο εκπαιδευτικό στα παραρτήματα του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαντορίνη και τη Νάξο. Τη φετινή χρονιά δεν έχει γίνει αυτή η απόσπαση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος να ξεκινήσει τη λειτουργία του σχολείου και να έχει την ευθύνη για το άνοιγμα και το κλείσιμο, τις εγγραφές και όλα τα απαραίτητα στο ΣΔΕ Νάξου».

Ας δούμε λοιπόν την συνολική ερώτηση από την κα Μπακαδήμα προς την κα Κεραμέως με τίτλο «Κινδυνεύει να κλείσει το ΣΔΕ Νάξου»

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα της 26ης Οκτωβρίου 2020, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νάξο κινδυνεύει να μη λειτουργήσει καθώς δεν έχει υπογραφεί η απόσπαση του εκπαιδευτικού που θα αναλάμβανε την ευθύνη των εγγραφών και της λειτουργίας του σχολείου.

Οι μαθητές οι οποίοι είχαν προαχθεί από πέρσι στη Β τάξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι 33 στον αριθμό και βρίσκονται σε αναμονή, ενώ αρκετοί από τους ανθρώπους που έκαναν αίτηση να εγγραφούν φέτος, βλέπουν να παραμένει η αίτησή τους ανεφάρμοστη, αφού δεν υπάρχει κάποιος να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά ώστε να υλοποιηθεί η εγγραφή και έτσι το σχολείο στην ουσία δεν λειτουργεί.

Όπως αναφέρει ο κ Γιώργος Στεφάνου, ο υπεύθυνος για τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στις Κυκλάδες, «Κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας αποσπά ένα μόνιμο εκπαιδευτικό στα παραρτήματα του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαντορίνη και τη Νάξο.

Τη φετινή χρονιά δεν έχει γίνει αυτή η απόσπαση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος να ξεκινήσει τη λειτουργία του σχολείου και να έχει την ευθύνη για το άνοιγμα και το κλείσιμο, τις εγγραφές και όλα τα απαραίτητα στο ΣΔΕ Νάξου».

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο πως οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει με την πρόσκληση του υπουργείου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον κ. Στέλιο Μαργαρίτη, εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος»,

Ερωτάται η κα Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί η απόσπαση;
  2. Θα λειτουργήσει φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νάξο;
  3. Αν ναι, ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν για να ολοκληρωθεί η απόσπαση του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού;
  4. Πώς θα αναπληρωθούν τυχόν χαμένες μέρες μαθημάτων, δεδομένου πως 31 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η περίοδος αιτήσεων, κάτι που φέτος δεν έχει γίνει;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News