Μικρές Κυκλάδες: Τα Λιβάδεια Ποσειδωνίας έρχονται Κουφονήσια

Μικρές Κυκλάδες

Δύο σημαντικές θαλασσινές εκδηλώσεις – συναντήσεις ολοκληρώνονται σήμερα από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε Αμοργό και Άνω Κουφονήσι, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας Cyclades Posidonia Alert (προστατεύοντας τα λιβάδια Ποσειδωνίας στις Κυκλάδες). 

Η πρώτη ήταν στην Αμοργό το περασμένο Σάββατο ενώ σήμερα πάμε Κουφονήσια...  

Τα Λιβάδεια Ποσειδωνίας έχουν την τιμητική τους και στις Μικρές Κυκλάδες!

Από κοινού , το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Cyclades Preservation Fund (CPF), συνεχίζουμε το ταξίδι μας αυτή τη φορά στις Μικρές Κυκλάδες για να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, να εξερευνήσουμε, να μάθουμε αλλά και να ...παίξουμε μπάλα (!) μαζί με τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές της Ποσειδωνίας!

Την Δευτέρα 20/6 στις 10πμ δίνουμε ραντεβού στο Δημοτικό Σχολείο Κουφονησίων για να θαυμάσουμε όμορφα έργα των παιδιών που αγαπούν τη θάλασσα, να βραβεύσουμε τους/ις μικρούς/ές μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον παιδικό μας διαγωνισμό ζωγραφικής για τα Λιβάδια Ποσειδωνίας, να διαβάσουμε κόμικς και να δούμε βίντεος για τα όμορφα αυτά φυτά του βυθού , να κάνουμε μαζί τους παιχνίδι και εικαστικές δραστηριότητες.

Στις 11.30μμ θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση με τους ..μεγαλύτερους (ας πούμε τα μεγάλα παιδιά!) για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα λιβάδια Ποσειδωνίας στις Κυκλάδες και πώς μπορούμε να τα διαφυλάξουμε.

Παρουσίαση
Μαρία Σαλωμίδη, ΕΛΚΕΘΕ
Άννυ Μητροπούλου, CPF

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση του σχολείου και τον Κοινοτάρχη Κουφονησίων για όλη την βοήθεια. Θα ακολουθήσει κέρασμα. Σας περιμένουμε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News