Μύκονος - Κουκάς: "Επιτυχία που δίνει σε όλους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας"

Ο Δήμος Μυκόνου συγχαίρει το ΕΠΑΛ Μυκόνου για την πρόκρισή του στα 10 καλύτερα σχολεία (σε σύνολο 120 περίπου) στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) Εικονική Επιχείρηση». Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό έχοντας φτιάξει ένα καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιών (feyeREI). Το πρότζεκτ βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου1epal-mykon.kyk.sch.gr.

Στις 8 Μαΐου θα διεξαχθεί η τελική φάση, με τα έργα των 10 σχολείων που προκρίθηκαν, για την ανάδειξη του καλύτερου έργου το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Σε σχετική του δήλωση, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κ. Κουκάς, είπε: «Οι μαθητές μας μαζί με τους καθηγητές τους μας έκαναν για μια ακόμα φορά υπερήφανους και απέδειξαν ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα όταν το ταλέντο και η έμπνευση συναντάνε τη μεθοδικότητα και την εργατικότητα. Μία μεγάλη επιτυχία που δίνει σε όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας. Επόμενο μεγάλο στοίχημα η διάκριση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου. Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και τους καθηγητές τους και βεβαίως στον εξαιρετικό συνεργάτη, Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου και  Διευθυντή του Σχολείου Γ. Ρουσουνέλο».

Εμείς να σημειώσουμε ότι μαζί με το ΕΠΑΛ Μυκόνου όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι και το ΓΕΛ Τραγαίας (μαζί με το ΓΕΛ Φιλωτίου) με τον ... Ελέφαντα, μία εφαρμογή «πρόληψης και επιβράδυνσης» της ανάπτυξης άνοιας και απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από άνοια ή Αλτσχάιμερ αλλά και στις οικογένειές τους και τους φροντιστές τους.  Και τα σχολεία που έχουν περάσει στον τελικό της 8ης Μαϊου και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους είναι (με αλφαβητική σειρά):  ECOWAVE -Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης,  ELEPHANT -ΓΕΛ Φιλοθέης & ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου,  FeyeREi - ΕΠΑΛ Μυκόνου,  GRID – Κολλέγιο Ανατόλια,  jewelQRy- Εκπαιδευτήρια Καντά,  KINESIS- Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  Linkteen – Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα,  MEDINOW- Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, STUSHION- PIERCE και V Project – Σχολή Μωραΐτη.