Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΜύκονος: Ο Δήμος απαντάει: 600.000 ευρώ δώσαμε για την Παιδεία

Μύκονος: Ο Δήμος απαντάει: 600.000 ευρώ δώσαμε για την Παιδεία

|

Η απάντηση του Δήμου Μυκόνου σχετικά με τις δράσεις που έχει κάνει για θέματα Παιδείας στο νησί τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα ότι έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή νέου ΕΠΑΛ στο «νησί των Ανέμων» 

Μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχαμε αναφερθεί στις κινητοποιήσεις μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μύκονο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν… Και μάλιστα δεν ήταν λίγα τα ΜΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο που μίλησαν για «πλούσιο νησί με φτωχά σχολεία»…. Και όπως ήταν λογικό είχαμε την απάντηση… Από το Δήμο Μυκόνου είχαμε την διατύπωση της δικής του άποψης για τα δρώμενα στο χώρο της Παιδείας… Και αναφέρεται σε μίνι ιστορικών δράσεων τα τρία τελευταία χρόνια, για τα χρήματα που δόθηκαν, για το γεγονός ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν έμεινε στο …δρόμο, για τον 13ο μισθό που δίνεται σε εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) αλλά και για την απόφαση του Δήμου να προχωρήσει στη κατασκευή νέου ΕΠΑΛ στο νησί…. 

Ας δούμε τι αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση… 
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών στη Μύκονο, προέκυψε μεγάλη αναπαραγωγή του ζητήματος, σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αρχής.
Ο Δήμος Μυκόνου οφείλει να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο που έχει προκληθεί εντέχνως, προκειμένου να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα, παρασύροντας έτσι και έγκριτα ΜΜΕ στον χορό των ψευδών ειδήσεων (fake news).

Διευκρινίζεται λοιπόν ότι τα βασικά αιτήματα αφορούσαν σε ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας, όπως επίσης και στο μείζον θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σχετικά με την εσπευσμένη Κυβερνητική απόφαση για την αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων Καζίνο στο νησί. Θέματα για τα οποία η Δημοτική Αρχή Μυκόνου έχοντας συμμάχους το σύνολο των κατοίκων της Μυκόνου ασκεί συστηματικά πιέσεις και εκφράζει τις διαφωνίες της και τα αιτήματά της προς το Κεντρικό Κράτος και τα Αρμόδια Υπουργεία.

Η έμπρακτη συνεισφορά του Δήμου Μυκόνου στην ποιοτική αναβάθμιση του ευαίσθητου  Τομέα της Παιδείας είναι αυταπόδεικτη, αφού αρκεί να αναφερθεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, τα 3 τελευταία έτη – από όταν δηλαδή ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου – έχει δαπανήσει ποσό άνω των 600.000 ευρώ για την επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών, για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολείων, την ίδια στιγμή που η κρατική επιχορήγηση προς τα Σχολεία της Μυκόνου, ανέρχεται στις 210.000 ευρώ συνολικά για τα 3 τελευταία έτη!

Αξίζει να υπογραμμίσουμε, ότι στη Μύκονο ούτε ένας εκπαιδευτικός δεν βρέθηκε χωρίς στέγη στις αρχές της σχολικής χρονιάς, αλλά μάλιστα φιλοξενήθηκαν με πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής μέχρι να βρουν μόνιμη κατοικία.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Μυκόνου διεκδίκησε και πέτυχε τη νομοθέτηση του επιδόματος σίτισης και στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων και είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που ενέταξε στον Προϋπολογισμό του 2018, κονδύλι 350.000 ευρώ (χρήματα του Δήμου Μυκόνου) για καταβολή επιδόματος, δηλαδή 13ου μισθού σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που εργάζονται στο νησί, συμπεριλαμβανομένων και των Εκπαιδευτικών.

Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Για αυτό και ο ίδιος ο Δήμαρχος Μυκόνου με το σύνολο της Δημοτικής Αρχής υποδέχτηκαν τους μαθητές στο Δημαρχείο, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας και συζήτησαν μαζί τους για περίπου δυο ώρες.

Στη συνάντηση ένα από τα σημαντικότερα θέματα – αν όχι το σημαντικότερο – που συζητήθηκε ήταν αυτό της κατασκευής νέου ΕΠΑΛ, για το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει ήδη δρομολογήσει τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση, με συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Η κριτική  είναι καλοδεχούμενη ώστε να θέτουμε ψηλότερα κάθε φορά τον πήχη αυτών που πρέπει να γίνουν, τη στιγμή μάλιστα που η Παιδεία αποτελεί μια από τις πλέον βασικές προτεραιότητες της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Οι  συντονισμένες ενέργειες, τα στοιχεία και τα έργα είναι αδιάψευστα και μιλούν από μόνα τους. Τα παιδιά, το μέλλον κάθε τόπου  είναι καλό να μη χρησιμοποιούνται, ως προμετωπίδα προκειμένου να ασκηθεί  μικροπολιτική.

Με σταθερά βήματα η ενίσχυση της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, θα συνεχιστεί, ως βασικός άξονας ανάπτυξης.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024