Νάξος - 1ο Δημοτικό Σχολείο: Το ιστορικό σχολείο χρήζει άμεσης επέμβαση σε επίπεδο υποδομών

Πρώτο (1ο) Δημοτικό Σχολείο Νάξου… Εκεί στη Γρόττα. Ένα ιστορικό, ιδιαίτερο από άποψης αρχιτεκτονικής και ιστορίας κτήριο που αιχμαλωτίζει την ματιά του επισκέπτη. Αποτέλεσε το σχολείο όπου χιλιάδες παιδιά εδώ και δεκαετίες πέρασαν το κατώφλι του και γνώρισαν τα πρώτα γράμματα. Σήμερα; Προσπαθεί να επιβιώσει. Το κτήριο. Έχοντας ως αντίπαλο το χρόνο, την αλμύρα της θάλασσας αλλά και την όχι και τόσο γεμάτη …ματιά από την Δημοτική Αρχή όπως αποδεικνύεται…

Και οι φθορές που εμφανίζονται είναι ορατές πλέον διά γυμνού οφθαλμού. Και όπως διαβάζουμε σε σχετικό post στην σελίδα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου «Τα τελευταία χρόνια που δεν υπήρχε σύλλογος γονέων, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί σχολικό συμβούλιο και έτσι ο εκάστοτε διευθυντής πάλευε μόνος του με «τα τέρατα». Τα αιτήματα είναι τα ίδια με βάση τις επιστολές. Δεν έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια»… Και στη συνέχεια τονίζουν ότι «εάν παρακολουθήσετε τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Βαθρακοκοιλης, θα δείτε την τεράστια διαφορά των ποσών που δαπανήθηκαν σε άλλα σχολεία, ενώ στο δικό μας δόθηκαν μόνο 18.000 ευρώ, τα οποία πήγαν σε ελαιοχρωματισμό του σχολείου χωρίς να γίνει ουσιαστική δουλειά».

Μάλιστα… Και πάμε στην ουσία. Που δεν είναι άλλη από τα προβλήματα με τα οποία …ζουν οι μαθητές του σχολείου. Και είναι αρκετά και σημαντικά. Και χρήζουν άμεσης επέμβασης όπως αναφέρουν. Και οι αρμόδιοι φορείς είναι ενήμεροι αυτών των ζητημάτων, μετά τη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη 29 Ιανουαρίου ανάμεσα στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της σχολικός Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κο Βαθρακοκοίλη και τον αντιπρόεδρο κο Μαυρογιάννη. Και τώρα, πάμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Για να ενημερωθούν όλοι οι γονείς για τις δράσεις που έχουν γίνει και θα γίνουν. Και όπως τονίζεται «στόχος είναι οι μαθητές να μπορούν να ζουν σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον».

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό Post που φέρει την υπογραφή του Διοικητικού Συμβουλίου, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου…

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς του 1ου Δημοτικού Νάξου, ότι την Τρίτη,29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε σχολικό συμβούλιο, μεταξύ του συλλόγου διδασκόντων, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του Αντιδημάρχου και προέδρου της Σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Νίκο Βαθρακοκοίλη και του αντιπροέδρου κ. Μάκη Μαυρογιάννη.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν οι κτηριακές ανάγκες του σχολείου μας οι οποίες είναι τεράστιες και πολλές από αυτές χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ επέμβασης. Το σχολείο μας όπως όλοι γνωρίζετε βρίσκεται σε μία τοποθεσία που το καθιστά ευάλωτο στις κακές καιρικές συνθήκες.

Μαρτυρίες μαθητών και δασκάλων μας μιλάνε για τις αίθουσες προκάτ που πλημμυρίζουν όταν βρέχει, το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται στις εξωτερικές αίθουσες λόγω βραχυκυκλώματος, οι τουαλέτες χρειάζονται ανακαίνιση, πρέπει να συντηρηθούν κουφώματα και ένα σωρό ακόμα αιτήματα-παρατηρήσεις, δόθηκαν γραπτώς στους αρμόδιους για το σχολείο μας.

Σύντομα θα σας καλέσουμε σε μία γενική συνέλευση ώστε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τη συνάντηση αυτή και το τί ειπώθηκε. Αυτό που μάθαμε από τον κύριο Βαθρακοκοίλη είναι ότι πέρυσι δαπανήθηκαν 18.000 ευρώ για το σχολείο μας.

Σας παραθέτουμε παρακάτω τη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες στον "Aegean Voice 107,5 η Φωνή του Αιγαίου" και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν", (δείτε εδώ το σχετικό λινκ https://www.youtube.com/watch?v=TaDzlMb0c5M)  όπου μεταξύ άλλων μιλάει για κάποια ποσά που δαπανήθηκαν σε άλλα σχολεία ,ώστε να βγάλετε να συμπεράσματά σας. 

Επίσης θα δείτε και κάποιες φωτογραφίες που βγάλαμε από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας ,καθώς και του διαδρόμου του ισογείου το οποίο πλημμυρίζει με νερά όταν βρέχει . Η συμμετοχή σας είναι αναγκαία και θα σας χρειαστούμε για να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του κτηρίου».