Νάξος – 1ο Δημοτικό Σχολείο: Όταν χάθηκε ο σεβασμός

Ήταν πολύ όμορφο για να κρατήσει περισσότερο από μερικές ημέρες. Αναφερόμαστε στην προσπάθεια που γίνεται από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου. Προσπάθεια που έχει να κάνει με την αναβάθμιση των υποδομών στο παλαιότερο σχολείο της πόλης.. Με προσωπικά έξοδα, με κόπο και χρόνο που ενδεχομένως κλέβουν από άλλες υποχρεώσεις τους και με την όποια αρωγή από το Δήμο (μέσω της πρωτοβάθμιας Επιτροπής) είχαν προκαλέσει θετικά σχόλια με τις κινήσεις τους.. Από την καλαίσθητη δημιουργία παιχνιδιών δαπέδου έως την μεταμόρφωση των χώρων που είναι οι τουαλέτες αλλά και η προσθήκη γνωμικών στη σκάλα που οδηγεί στον 1ο όροφο. Μικρές, αλλά τόσο σημαντικές κινήσεις..

Και μετά ήρθαν οι … γνωστοί άγνωστοι. Οι εξωσχολικοί. Αυτοί που αρέσκονται να κινούνται στο σκοτάδι και να διαλύουν ότι όμορφο υπάρχει.. Ίσως γιατί είναι ανίκανοι να λειτουργήσουν μέσα σε ένα αρμονικό σύνολο.. Και πολύ απλά έδειξαν τον χαρακτήρα τους. Γιατί ξέρετε, όσοι ενεργούν με αυτό τον τρόπο εκτός οικείας, τα ίδια και χειρότερα κάνουν στο σπίτι τους.. Και το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου, εκπαιδευτικοί και μαθητές ένιωσαν ένα κόμπο στο λαιμό, βλέποντας συνθήματα και εικόνες που σίγουρα δεν ταιριάζουν σε ένα σχολείο…

Η ανάρτηση στην σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου στα social media αναφέρει:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε κάποιες φωτογραφίες ,διαφορετικές από αυτές που σας έχουμε συνηθίσει. Σήμερα οι μαθητές κ οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν μπροστά σε αυτές τις θλιβερές εικόνες.

Προφανώς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, εξωσχολικοί μπήκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και τον βανδάλισαν».