Νάξος - 1ο Γυμνάσιο: Ετοιμάζεται να υποδεχτεί (18/05) τους μαθητές

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τα σχολεία μας... Τουλάχιστον αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά τα Λύκεια (βλ μαθητές Γ' Λυκείου) έρχεται η ώρα για να επαναλειτουργήσουν και τα Γυμνάσια... Την προσεχή Δευτέρα 18 Μαϊου, τα Λύκεια λοιπόν θα ανοίξουν την πόρτα τους για την υποδοχή των μαθητών της Α και Β Λυκείου ενώ τα Γυμνάσια θα έχουν στην αγκαλιά τους, το σύνολο των μαθητών... Και με τα μαθήματα να διεξάγονται σε χώρους που καλύπτουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έως τις 12 Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί το σχολικό έτος και χωρίς εξετάσεις.... Μία χαρά ε; 

Ας δούμε όμως τι αναφέρει ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νάξου, Στράτος Φουτάκογλου, μέσα απο τη σελίδα του 1ου Γυμνασίου Νάξου στα social media σχετικά με την προετοιμασία που έγινε αυτές τις ημέρες, ώστε την Δευτέρα όλοι να είναι πανέτοιμοι.. "Καθαρίστηκαν όλοι οι χώροι, μέσα και έξω από το κτίριο, τοποθετήθηκαν αντισηπτικά σε όλες τις αίθουσες, δόθηκαν οδηγίες στις υπηρεσίες καθαριότητας, διατέθηκαν δύο ακόμη καθαρίστριες απο τα δημοτικά σχολεία, ελέγχθηκε η επάρκεια όλου του υγειονομικού υλικού και των υλικών καθαρισμού, τοποθετήθηκαν δύο ακόμη βιντεοπροβολείς μαζί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ορίστηκαν υπεύθυνοι covid-19 καθώς και ο χώρος υποδοχής των πιθανών περιστατικών και συνεχίζουμε.

Ευχαριστούμε για τη συμβολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, το συνεργείο πρασίνου του Δήμου, τις καθαρίστριες του σχολείου μας με τις οποίες έχουμε ετοιμάσει το σχέδιο καθημερινής απολύμανσης και καθαριότητας και βέβαια το εκπαιδευτικό προσωπικό μας. Η σχολική επιτροπή απομένει να συμπληρώσει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και τα είδη προσωπικής υγιεινής ώστε να εκμηδενισουμε τους κινδύνους. Covid free αυτός είναι ο στόχος μας για αυτή τη δύσκολη περίοδο επαναλειτουργίας των σχολείων..." 

Παράλληλα μέσα από τη σελίδα του σχολείου έχουμε και τις οδηγίες προς τους μαθητές (και γονείς) γιατί κακά τα ψέματα έχουμε νέα (μικρά ή μεγάλα) δεδομένα όσον αφορά τη παρουσία τους στις τάξεις. Κι όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα: 

 "Την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε με την αναπάντεχη υγειονομική κρίση, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό με αίσθημα ευθύνης εφαρμόζοντας τη μέθοδο της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης. Θεωρούμε χρέος μας στα πλαίσια της παιδαγωγικής μας ευθύνης να κάνουμε ότι είναι δυνατόν περισσότερο για να μην στερούνται τα παιδιά μας το πολύτιμο αγαθό της δωρεάν εκπαίδευσης.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης και των ειδικών να επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια προσπαθούμε να οργανώσουμε το σχολείο όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών, του σχολείου και των οικογενειών των μαθητών. Ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας έχουν σταλεί και τις έχουμε εξειδικεύσει στις ιδιαίτερες συνθήκες του κτιρίου και των αύλειων χώρων της σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές θα έρχονται από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 στο σχολείο από τις 08.00΄έως τις  08.15΄και θα οδηγούνται κατ ευθείαν στις αίθουσες που θα στεγάζονται τα τμήματα τους όπως θα τους ενημερώνουν οι εκπαιδευτικοί που θα βρίσκονται στις εισόδους. Η προσευχή θα γίνεται στην τάξη και θα ξεκινούν τα μαθήματα με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα που είναι ίδιο με αυτό που είχαμε και πριν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Με μήνυμα sms έχετε ενημερωθεί πότε θα έρθουν τα παιδιά σας για πρώτη μέρα, δηλαδή Δευτέρα 18/5 (1ο υποτμήμα) ή Τρίτη 19/5 (2ο υποτμήμα) ακολουθώντας στη συνέχεια τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή για την πρώτη ομάδα υποτμημάτων και Τρίτη – Πέμπτη για την δεύτερη ομάδα. Το πρόγραμμα της πρώτης (1ης) εβδομάδας (18-22/5/2020) θα είναι ίδιο με αυτό της 3ης εβδομάδας  (1-5/6/2020) ενώ το πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας (25-29/5/2020) θα είναι ίδιο με αυτό της 4ης και τελευταίας εβδομάδας (9-12/6/2020). Η Δευτέρα 8/6/2020 είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος και δεν γίνεται μάθημα.

Στο διάστημα αυτό των μαθημάτων θα καταχωρούνται απουσίες σε όλους τους απόντες μαθητές ανεξαρτήτως του λόγου απουσίας τους. Οσοι από τους μαθητές θα απουσιάσουν όλο το διάστημα αυτό και προσκομίσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/2006 ότι τα παιδιά ή μέλη των οικογενειών τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες τους για τον χαρακτηρισμό της επάρκειας φοίτησης τους".