Νάξος - 1ο Γυμνάσιο: Γιορτή Αποφοίτων και η αγάπη είναι παντοτινή

"Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, το 1ο Γυμνάσιο Νάξου διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή, μια γιορτή που είναι γνωστή σε πολλά γυμνάσια της Ελλάδας μα και του κόσμου ολόκληρου, η Γιορτή των Αποφοίτων. Μια γιορτή άγνωστη στο δικό μας σχολείο. Το νεοεκλεγέν συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και στην επιθυμία των μαθητών να διοργανώσουν μια αποχαιρετιστήρια γιορτή ... Αυτό ανέφερε στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νάξου, Στράτος Φουτάκογλου και χάρη στην ιστοσελίδα που διατηρούν τα παιδιά του Γυμνασίου παίρνουμε κι εμείς γεύση από την πρωτόγνωρη αυτή εκδήλωση για τα δεδομένα της Νάξου.. 

Ας δούμε τι αναφέρουν τα παιδιά σε άρθρο με τίτλο "Γιορτή Αποφοίτων 1ου Γυμνασίου Νάξου":  Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολικού έτους 2018-19 είχαν προετοιμάσει την θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη η οποία βασίζεται στο μάθημα «Αρχαία Ελληνική γραμματεία μετάφραση», πρωταγωνιστές οι μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι πολλές φορές εναλλάσσονται στους ίδιους ρόλους έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι καθηγήτριες κκ Στέλλα Μαγκανάρη και Βίσκα Αικατερίνη συντόνισαν το όλο εγχείρημα με άριστα αποτελέσματα. Το κοινό που παρακολούθησε, γονείς, φίλοι, συμμαθητές και πολίτες της Νάξου δήλωσαν γοητευμένοι από την προσπάθεια.

Στον προαύλιο του σχολείου ξεκινά η προβολή φωτογραφιών και βίντεο από τις δραστηριότητες των μαθητών  κατά την διάρκεια των τριών χρόνων παραμονής τους στο σχολείο (εκδρομές, γλέντια, θεματικές εβδομάδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων) διεγείρουν τη μνήμη και αναμειγνύουν τα συναισθήματα παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια αρχίζουν οι αποχαιρετισμοί, πρώτος ξεκινά ο Διευθυντής του σχολείου και ακολουθούν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Λιανός και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κα Φλώρα Κούκλη – Βερώνη. Οι αποχαιρετισμοί τελειώνουν με την εκπρόσωπο του συλλόγου των εκπαιδευτικών κα Δέσποινα Λυκουροπούλου και τον μαθητή Βασίλη Ψαρρά. Ο τελευταίος όπως πάντα συγκινητικός όχι μόνο με τα λόγια του αλλά με την προθυμία του και την εν γένει συμπεριφορά του κερδίζει το πιο ζεστό χειροκρότημα και ετοιμάζεται για την επόμενη έκπληξη.

Συνοδευόμενος από τον καθηγητή κ. Κριτικό Δημήτρη και σε μουσική από το τραγούδι «Θέλω να ΄κουω τα βιολιά» παίζει βιολί και τραγουδάει τους δικούς του στίχους που συμπυκνώνουν τα συναισθήματα των συμμαθητών του και την περηφάνια τους για το σχολείο στο οποίο φοίτησαν. Οι στίχοι ξεσηκώνουν τις αισθήσεις αλλά και ο νησιώτικος ρυθμός φέρνει στην πίστα πολλά παιδιά και καθηγητές σε ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο χορό. Ένα πλούσιος μπουφές στήνεται από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων με τις ευγενείς χορηγίες επιχειρηματιών της Νάξου και η γιορτή ολοκληρώνεται με μουσικές επιλογές των ίδιων των μαθητών.

Ξεχωριστή ήταν η προσφορά του προέδρου του Συλλόγου Γ και Κ , κ. Φλώριου Ζαφείρη που είχε φωτογραφήσει τους μαθητές και δώρισε στον καθένα από αυτούς από δύο μεγάλες φωτογραφίες (μια με το σύνολο των μαθητών της τάξης και μια με τους μαθητές, του κάθε τμήματος). Οι ειλικρινείς ευχές όλων θα συνοδεύουν τα παιδιά στο δύσκολο ταξίδι της ζωής που συνεχίζεται με την φοίτησή του στο Λύκειο (ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ)".

Εμείς τι να πούμε; Να έχει συνέχεια η εν λόγω γιορτή και το κυριότερο τα παιδιά να μην ξεχνούν τα εφοδια που πήραν αυτά τα χρόνια που είνα αρκετά ανέμελα σε σχέση με αυτά που έρχονται...