Νάξος - 1ο Γυμνάσιο: Η βράβευση της Βάβουλα και η υπόσχεση που έδωσε (video)

Νάξος - Γυμνάσιο

Με μία κίνηση με ιδιαίτερη συμβολική σημασία ολοκληρώθηκε η χθεσινή παρουσίαση του επετειακού τόμου «100 χρόνια από την ίδρυση του Γυμνασίου Νάξου (1921-2021) – Το σχολείο της καρδιάς μας».

Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης βράβευσε την Κατερίνα Βάβουλα, την Ναξιώτισσα μαθήτρια που μπήκε φέτος πρώτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.660 μόρια, τιμώντας, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, την δική της επιτυχία και, μέσω αυτής, όλους τους μαθητές που πέρασαν από τα θρανία των σχολείων του τόπου μας και τους δικούς τους κόπους.

Την πλακέτα έδωσαν στην επιτυχούσα ο ομότιμος καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος της επιτροπής η οποία επιμελήθηκε τον τόμο, Μανόλης Σέργης και η καθηγήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, Αικατερίνη Δοντά.

Αφού ευχαρίστησε για την βράβευση και συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην έκδοση του επετειακού τόμου για το Γυμνάσιο Νάξου και στην διοργάνωση της παρουσίασής του, η Κατερίνα Βάβουλα δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το Γυμνάσιο Νάξου είναι ένας χώρος ιερός, με μεγάλη ιστορική σημασία, που έχει γαλουχήσει και αναδείξει μεγάλους ανθρώπους. Αν και εγώ δεν φοίτησα σε αυτό, αποτελεί πράγματι για όλους εμάς τους Ναξιώτες το σχολείο της καρδιάς μας.

Η επιτυχία μου αποτελεί την κορύφωση της μαθησιακής μου πορείας στα σχολεία του νησιού μας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση αν σας έκανα έστω και λίγο περήφανους και σας διαβεβαιώνω πως θα κάνω οτιδήποτε περνά από το χέρι μου για την καλύτερη δυνατή πορεία μου στην Ιατρική Σχολή ως πρέσβειρα της Νάξου και συνεχιστή όλων εκείνων που αναδεικνύουν το νησί μας με το έργο τους».

δείτε το σχετκό video 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News