Νάξος - 1ο Γυμνάσιο: Συμμετοχή με "έξυπνη"επιχείρηση στην έκθεση Junior Achievement Greece

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώνεται φέτος στις δύο μεγάλες Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2020 του JuniorAchievement Greece που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στο Τhe Mall Athens στο Μαρούσι. Για πρώτη φορά θα δώσουν το παρόν 120 μαθητικές «επιχειρήσεις», με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Το ευχάριστο; Ανάμεσά τους και το 1ο Γυμνάσιο Νάξου όπου διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του σχολείου στα social media.. 

Τι διαβάζουμε; "Με δικό του περίπτερο θα συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Νάξου παρουσιάζοντας τη δική του Εικονική Επιχείρηση με προϊόντα που κατασκευάζουν οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Τα προϊόντα είναι έργα τέχνης από ανάκυκλώσιμα υλικά συμβάλλοντας παράλληλα στην ιδέα "δεν πετάμε τίποτα". Η παραγωγή γίνεται με πολύ κέφι κάθε Παρασκευή μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου...." Και η συμμετοχή του σχολείου είναι στην έκθεση που είναι προγραμματισμένη για την 6η Μαρτίου στην Αθήνα, όπου δικαίωμα έχουν τα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου. Και έχουμε την αίσθηση ότι δεν θα είναι μόνο αυτή της Νάξου... 

Συνοπτικά, τρείς χιλιάδες παιδιά, από 15 έως και 18 ετών, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020»κατάφεραν, μέσα σε λίγους μήνες, κάνουν την ιδέα τους «επιχείρηση» και είναι ενθουσιασμένα που στις Εμπορικές Εκθέσεις θα αποκτήσουν το δικό τους «κατάστημα» για μια ημέρα, θα πουλήσουν τα προϊόντα τους και θα διαγωνισθούν.

Το Junior Achievement Greece προσκαλεί το αγοραστικό κοινό να επισκεφθεί και να στηρίξει τις καινοτόμες μαθητικές «επιχειρήσεις». Τα μαθητικά «καταστήματα» (περίπτερα) στήνονται στους διαδρόμους -ανάμεσα στα αληθινά καταστήματα- και οι μικροί «επιχειρηματίες» θα είναι εκείνη την ημέρα «καταστηματάρχες».

Οι δύο εκδηλώσεις είναι:

- 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
Mediterranean Cosmos (09:00-15:00)

Συμμετέχουν 45 Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης. Θα γίνει αξιολόγηση των 45 Μαθητικών «Εικονικών Επιχειρήσεων» από κριτική επιτροπή του JA Greece και στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων.   

- 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020  
Τhe Mall Athens (09:00-15:00)

Συμμετέχουν 75 Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας, Κυκλάδων και Νότιου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Αθήνα θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση των συμμετοχών στη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» του JA Greece.  Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις 75 μαθητικές «επιχειρήσεις» και τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 15:00.