Νάξος - 2ο Γυμνάσιο: Επέλεξαν τις απουσίες από παρουσία σε τάξεις που δεν πληρούν (υγειονομικά) προϋποθέσεις

Εικόνα από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Οχι ότι δεν το περιμέναμε... Αλλωστε εδώ και ημέρες υπάρχουν κινήσεις σε όλη την Ελλάδα με τα σχολεία να είναι σε αναβρασμό... Κάποια κλείνουν λόγω κρουσμάτων και κάποια άλλα στην αντίδραση των μαθητών για όσα συμβαίνουν. Στη Νάξο; Είχαμε δύο προσπάθειες σε σχολεία της ορεινής Νάξου (ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο Τραγαίας) που δεν ολοκληρώθηκαν. Ομως, στο 2ο Γυμνάσιο της Νάξου, σήμερα οι μαθητές πήραν το όπλο τους.. Αποχή. Την ... πλήρωσαν με απουσία και σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν ανεξαρτήτου κόστους έως να δικαιωθούν....

Αναλυτικά η ενημέρωση από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου

"Σήμερα, εμείς οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου,  απέχουμε από τα μαθήματά μας παίρνοντας απουσίες, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία μας,  για τους εξής λόγους:

@ Είμαστε κατά τη χρήση της μάσκας όταν  δεν πληρούνται οι υπόλοιπες απαραίτητες προϋποθέσεις αποστάσεων μεταξύ μας. Απαιτούμε δηλαδή μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών  μέσα στα τμήματά.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, όπως ήμασταν το Μάιο,  και  να κάθεται ένας μαθητής ανά θρανίο.

@ Επιπλέον οι αυξημένες ανάγκες σε καθαριότητα καθιστούν επιβεβλημένη την παρουσία κι άλλου προσωπικού καθαριότητας στο σχολείο.

Η ικανοποίηση των παραπάνω αυτονόητων αιτημάτων είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα τη μαθησιακή μας διαδικασία".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News