Νάξος: Το 2ο Γυμνάσιο ρίχνει την αυλαία με μία όμορφη γιορτή

"Με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις των παραπάνω προγραμμάτων, ο πολιτικός γραμματισμός, η συμμετοχή στα κοινά και η ενεργός πολιτειότητα, γίνονται πράξη, αποκτώνται εμπειρίες που συνήθως δεν αποκτώνται από τη συνήθη τυπική εκπαιδευτική διαδικασία και διαμορφώνονται  ισχυροί δεσμοί, απαραίτητοι για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο" Με την πρόταση αυτή ολοκληρώνεται η φετινή πρόσκληση από τους εκπαιδευτικούς, μαθητές / τριες και γονείς του 2ου Γυμνασίου Νάξου… Πρόσκληση όχι για .. γεύμα, αλλά για δράση. Και για μία εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου (18:30), στο Δημοτικό Θέατρο  «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στις 6:30μ.μ. και με σημείο αναφοράς την λήξη της σχολικής χρονιάς..

Τι θα δούμε; Με βάση το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

• Το χορευτικό του σχολείου θα παρουσιάσει τους χορούς : συρτό,  αποκριάτικο καλαματιανό, κλασικό καλαματιανό, κοτσάκια  Κωμιακής,  βλάχα Κινιδάρου – Απειράνθου – Κωμιακής, Ντίρλα, χασαποσέρβικο και  χασάπικο. Οι μαθητές/τριες  θα χορέψουν τα παραδοσιακά ναξιώτικα  τραγούδια - συνοδεία και παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

• Τα παιδιά της  ορχήστρας του σχολείου θα τραγουδήσουν και θα παίξουν  παραδοσιακά κι έντεχνα τραγούδια.

• Τέλος, η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου θα παρουσιάσει  τη νέα  της  ταινία που έχει τίτλο "Το Κάστρο της Νάξου διηγείται…". Η ταινία  είναι μικρού μήκους και αποτελεί ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που   αναφέρεται στην περίοδο της λατινοκρατίας στη Νάξο.

Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα των διαθεματικών  προγραμμάτων που   εκπονήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου κατά τ διάρκεια της φετινής   σχολικής χρονιάς, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,  ASPnet-UNESCO και  πολιτιστικής  θεματολογίας.  Ένα από αυτά και το «Νοιάζομαι και Δρω»,   το οποίο πραγματώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο  Νάξου. Στόχος, φέτος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων  σε  θέματα ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και διατήρησης των μνημείων του  τόπου μας και της λαϊκής μας κληρονομιάς.

"Με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις των παραπάνω προγραμμάτων, ο πολιτικός γραμματισμός, η συμμετοχή στα κοινά και η ενεργός πολιτειότητα, γίνονται πράξη, αποκτώνται εμπειρίες που συνήθως δεν αποκτώνται από τη συνήθη τυπική εκπαιδευτική διαδικασία και διαμορφώνονται  ισχυροί δεσμοί, απαραίτητοι για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News