Νάξος: Αποκτούμε επτά σύγχρονες παιδικές χαρές

Παιδικές χαρές

Ηταν η 24η Μαϊου, την επομένη των εγκαινίων της Παιδικής Χαράς στο Κουφονήσι, όταν ο Βαγγέλης Κατσααράς, αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού μας είχε αναφέρει στο naxospress.gr ότι " υπάρχει σύμβαση με εργολάβο για πλήρη ανακατασκευή με βάση τα σύγχρονα δεδομένα επτά Παιδικών Χαρών. Τρεις στην Χώρα της Νάξου και από μία σε Φιλώτι, Μέλανες, Αγιο Αρσένιο και Απείρανθο. Είναι κάτι που είναι επιβεβλημένο"

Ειδικά το θέμα της παιδικής χαράς στην περιοχή Ελλη της Νάξου έφτασε έως την Ελληνική βουλή... Τέτοια η εικόνα της Νάξου όσον αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία...  Κι έρχεται σήμερα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να βάλει τα πράγματα στη θέση τους... Και να ενημερώσει ότι μπήκαν οι υπογραφές για την πλήρη αναβάθμιση των τριών παιδικών χαρών στη πόλη της Νάξου (Ελλη, 2ο Δημοτικό, Αγιο Μηνά) και τέσσερις (από μία) σε Φιλώτι, Απείρανθο, Μέλανες και Αγιο Αρσένιο.

Αναλυτικά, η ενημέρωση αναφέρει: 

"Επτά σύγχρονες παιδικές χαρές θα είναι στη διάθεση των παιδιών τους επόμενους μήνες, καθώς υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον ανάδοχο του έργου η σχετική σύμβαση για την κατασκευή τους.

Καινούριες παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν σε δημοτικούς χώρους, στην Απείρανθο, στο Φιλώτι, στις Μέλανες και στο Αγερσανί, ενώ θα ανακατασκευαστούν οι υφιστάμενες στο Άλσος της Έλλης, στον Άγιο Μηνά και έναντι του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Η ορθή, λειτουργική διαμόρφωση των επτά παιδικών χαρών, πληρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα συμβάλειστην  παροχή ίσων ευκαιριών αναψυχής και ψυχαγωγίαςσε ασφαλές περιβάλλον τόσο στην πόλη της Νάξου αλλά και στα χωριά, συμβάλλοντας έτσι στην ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας.

Για την κατασκευή των παιδικών χαρών, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα διαθέσει 230.000 ευρώ από ιδίους πόρους".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News