Νάξος: Αυλαία εργασιών στο 8ο θερινό σχολείο

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου «Νησιωτικότητα, Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές», που διεξήχθη στη Χώρα της Νάξου από τις 08/7/2019 έως τις 21/7/2019 και ηταν αφιερωμένο στον Μανώλη Μαρμαρά, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή... Αρχιτέκτονας με μεγάλη συγγραφική δράση, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών και άφησε το αποτύπωμα μου στις Κυκλάδες 

Το Θερινό Σχολείο οργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για 8η συνεχή χρονιά με την συμμετοχή 20 Καθηγητών από 11 Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και την ενεργό στήριξη του  Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. 

Η συμμετοχή των τριάντα φοιτητών ήταν δωρεάν και εκτός από τις καθημερινές διαλέξεις, οι φοιτητές που παρακολούθησαν το θερινό σχολείο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες και επιτόπιες έρευνες πεδίου, δίνοντας ένα έντονα βιωματικό χαρακτήρα και που πρόκειται να δημοσιευθούν σε διεθνή περιοδικά και βιβλία. Οι εργασίες των φοιτητών παρουσιάστηκαν και βαθμολογήθηκαν την τελευταία ημέρα του Θερινού Σχολείου στις 21.07.2019, σε panel κριτών αποτελούμενο από ακαδημαϊκούς δασκάλους, στελέχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκοντες καθηγητές και επιστήμονες του θερινού σχολείου Νάξου. 

Οι σεμιναριακές δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου φιλοξενήθηκαν στο κτίριο Ουρσουλινών,  ενώ καθοριστική για την επιτυχία των εργασιών του υπήρξε η ενεργός συμβολή του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πρόνοιας & Αλληλεγγύης (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α).

Οι διδάσκοντες ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη ακαδημαϊκή, διδακτική και ερευνητική εμπειρία. Αποφασίσθηκε η δημοσίευση των κειμένων των εισηγήσεων, καθώς και των  ερευνητικών εργασιών.

Η ιδιαίτερη επιτυχία του Θερινού αυτού Σχολείου παρέχει τα εχέγγυα για την διοργάνωσή του και την επόμενη χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο: https://summer-schools.aegean.gr/SummerSchools2019

Τo Θερινό αυτό Σχολείο εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου»  https://summer-schools.aegean.gr/el και αποτελεί θεσμοθετημένη διαδικασία του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος του προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου με 5 ECTS (Διδακτικές Μονάδες Πιστοποίησης).

Δελτιο Ενημέρωσης