Νάξος: Διάκριση για τον μαθηματικό Μανόλη Κρητικό

Και οι διακρίσεις για τους Ναξιώτες εκπαιδευτικούς καλά κρατούν… Ο λόγος για τον Μανόλη Κρητικό, από τη μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ, επ. καθηγητής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθήνας, ο οποίος επανεκλέχθηκε ομόφωνα για δεύτερη συνεχή θητεία 2018-2020, γενικός γραμματέας της μαθηματικής εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, MASSEE - Mathematical Society of South Eastern Europe, στη διάρκεια της συνεδρίασης του κεντρικού της συμβουλίου, στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Απρίλη.

Το κεντρικό συμβούλιο της μαθηματικής εταιρείας Ν.Α. Ευρώπης, ασχολήθηκε ακόμη με ευρωπαϊκά προγράμματα που  αφορούν τα μαθηματικά την τεχνολογία, με την επικοινωνία της επιστήμης και τέλος, με τις εκδόσεις της MASSEE.

Στη μαθηματική εταιρεία νοτιοανατολικής Ευρώπης συμμετέχουν οι μαθηματικές εταιρείες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας, της Σερβίας, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της πρ. Γιουγκοσλαβικής  Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Αλβανίας και της Τουρκίας.

Βιογραφικό

Ο Δρ Μανώλης Ν. Κρητικός είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Επιχειρησιακή Έρευνα και Πληροφοριακά Συστήματα στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του Μαθηματικού και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα. Έγινε Διδάκτορας από το Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική του διατριβή χρηματοδοτήθηκε μερικά από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EDAMBA (European Doctoral Program Association in Management and Business Administration) και πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Rotterdam.

Έχει διδάξει Μαθηματικά, μαθήματα Υπολογιστών και Επιχειρησιακής Έρευνας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Υπήρξε σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Γενικός Γραμματέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Έχει γράψει βιβλίο Πληροφορικής και οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικά ακαδημαϊκά επιστημονικά περιοδικά, όπως: OMEGA-the International Journal of Management Science, the International Journal of Production Economics, the Journal of the Operational Research Society, the International Transactions in Operational Research, the Applied economics, the Operational Research:An International Journal.

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κ. Κρητικού είναι στην περιοχή της Συνδυαστικής Βελτιστοποίησης, στα Logistics, στο Σχεδιασμό και Ανάλυση Αλγορίθμων, στις Ευρετικές και Μεταευρετικές Μεθόδους, τα Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα, στην Περιβάλλουσα Ανάλυση Δεδομένων, στα Μαθηματικά και στις καινοτόμες μεθόδους επίλυσης του προβλήματος δρομολόγησης οχημάτων.

☆ Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.massee-org.eu/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News