Νάξος: Διάκριση για τους μικρούς ...Αινστάιν του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αρσενίου

Είναι σίγουρα από τις ειδήσεις που αξίζουν αναφοράς… Και δείχνουν την προσπάθεια που καταβάλλεται στα σχολεία μας και αυτή η προσπάθεια σπάνια βλέπει το φως της … δημοσιότητας. Και έχει να κάνει με την σεμνότητα και ταπεινότητα των διδασκόντων, οι οποίοι επιλέγουν τη δουλειά… δουλειά και δουλειά με στόχο τι άλλο από την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών / τριών για το επόμενο στάδιο της ζωής τους… Και η όποια παρουσία τους σε διαγωνισμούς είναι στα πλαίσια του συναγωνισμού και με στόχο την βελτίωσή τους… Όπως έγινε και στην περίπτωση των μαθητριών από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου… Με τις Κωνσταντίνα Καραμανή και Σοφία Μανδηλαρά υπό τις οδηγίες του εκπαιδευτικού Ιωάννη Αξαόπουλου, διακρίθηκαν στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού που έγινε εντός .. συνόρων (στο σχολείο) και στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Αθήνα (Αμπελόκηποι) όπου και διακρίθηκαν..

Διαγωνισμός (βλ Αριστοτέλης 2018») όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό και ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο σε μία βάση 50.000 μαθητών.. Και στην τελική φάση έφτασαν οι 2.500. Εντυπωσιακό δεν είναι; Οι μαθήτριες δούλεψαν πολύ, ζήτησαν την καλύτερη δυνατή βοήθεια από τον εκπαιδευτή τους (προπονητή θα λέγαμε στη γλώσσα του αθλητισμού) και με δημιουργικό άγχος, διάθεση για συναγωνισμό πέτυχαν το καλύτερο δυνατό. Και απέδειξαν ότι καλή δουλειά δεν γίνεται μόνο στα ονομαστά σχολεία των μεγάλων πόλεων αλλά και στα μικρότερα. Με την αγάπη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο…

Κατά την άποψή μας σημασία δεν έχει η θέση που κατέλαβαν (μέσα στην 1η εκατοντάδα η Καραμανή και μέσα στην 3η εκατοντάδα η Μανδηλαρά) αλλά το γεγονός ότι μπήκαν στην αίθουσα των εξετάσεων και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.. Πάλεψαν κοινώς για το καλύτερο δυνατό…

Και σήμερα, στην εκδήλωση για το πέρας της σχολικής χρονιάς στον Άγιο Αρσένιο θα γίνει η σχετική βράβευση που θα αποτελέσει και την αρχή για την επόμενη χρονιά καθότι ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμες και για τον διαγωνισμό της ΣΤ’ Δημοτικού..

Ας δούμε την σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του σχολείου που αναφέρει την είδηση…

«Σημαντική βράβευση και των δύο συμμετεχουσών μαθητριών της Ε ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αρσενίου Νάξου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού (β’ φάση) «Αριστοτέλης» 2018. Οι θέσεις, που κατέλαβαν οι μαθήτριες Κωνσταντίνα Καραμανή και Σοφία Μανδηλαρά, ανήκουν αντίστοιχα στο πρώτο και στο δεύτερο βραβείο Αριστείας σε σύνολο 2.474 συμμετεχόντων/-χουσών μαθητών/-τριών φυσικής Ε΄ δημοτικού (β΄φάση) σε Ελλάδα και εξωτερικό εκπροσωπώντας και τιμώντας το σχολείο του χωριού μας, αλλά και τη Νάξο.

Να σημειωθεί ότι στην α’ φάση του Διαγωνισμού έλαβαν μέρος περισσότεροι/-ες από 50.000 μαθητές/-τριες. Οι πρωτεύσαντες/-σασες μαθητές/-τριες στη β’ φάση βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής- με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ. Στους/Στις υπόλοιπους/-ες μαθητές/-τριες που διαγωνίστηκαν απονέμεται ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. ​Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με εφαρμογή της Επιστημονικής Μεθοδολογίας με Διερεύνηση, με διαθεματικά εναύσματα ενδιαφέροντος και υποθέσεις, με πειραματισμούς -απαραίτητα- και συμπεράσματα / γενικεύσεις (όπως επιβάλλουν τα Αναλυτικά Προγράμματα και οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες).

Συγχαρητήρια στα 2 αυτά κορίτσια της Ε ΄ τάξης του σχολείου μας, αλλά και στην σπουδαία προσπάθεια όλων των υπολοίπων συμμετεχόντων/-χουσών μαθητών/-τριών στον ιδιαίτερο και κινητήριο αυτόν διαγωνισμό!!!»