Νάξος: Δράσεις επιμόρφωσης των Νηπιαγωγών (φωτο)

Στο πλαίσιο δράσεων επιμόρφωσης των Νηπιαγωγών των σχολικών μονάδων Προσχολικής Αγωγής της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01/11/17, επιμορφωτικό σεμινάριο στη Νάξο, το οποίο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Σχολική Σύμβουλο 48ης & 51ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, Δρ. Σοφία Περδικάρη  και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο και το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Νάξου.

Κατά την εξάωρη  διάρκεια του σεμιναρίου, επιμορφώθηκε το σύνολο των νηπιαγωγών του νησιού σε θέματα που αφορούν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση των νηπίων, αλλά και σε ζητήματα σχετικά με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών φορέων, καθώς και τη συμμετοχή των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η καθολική συμμετοχή των νηπιαγωγών ενίσχυσε το θετικό κλίμα των επιστημονικών εισηγήσεων, οι οποίες κάλυψαν ικανοποιητικά ένα ευρύ φάσμα της ουσιαστικής τους επιμόρφωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία επικεντρώθηκε τόσο σε θέματα πρωτοκόλλου συνεργασίας ειδικής και γενικής αγωγής, όσο και σε επιστημονικές προσεγγίσεις σχετικά με την πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών, την αντιμετώπιση και την επιτυχή ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρίες στη γενική εκπαίδευση, καθώς και την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος.

Την απόλυτη ικανοποίηση τους για την διεξαγωγή του σεμιναρίου εξέφρασαν, στο κλείσιμο των εργασιών της εκδήλωσης, τόσο η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Δρ. Σοφία Περδικάρη, όσο και ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Νάξου, κος Νικόλαος Βιντζηλαίος.

Σεμινάριο τη Παρασκευή

Υπάρχει όμως και συνέχεια… Και μιλάμε για το ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας….: Εφαρμογή στην καθημερινότητα του Νηπιαγωγείου» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 από ώρα 17.00 - 20.00 και θα φιλοξενηθεί στο διδακτήριο του 1ου Νηπιαγωγείου Χώρας Νάξου στη Χώρα Νάξου με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

17.00 - 17.15         Άφιξη νηπιαγωγών, εγγραφές.

17.15 - 18.15         Α΄ μέρος βιωματικού εργαστήριου: «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας….»

Εισηγήτρια - εμψυχώτρια:

Δρ Σοφία Περδικάρη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής

18.15 - 18.30         Διάλειμμα

18.30 - 19.30         Β΄ μέρος βιωματικού εργαστήριου: «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας….: Εφαρμογή στην καθημερινότητα του Νηπιαγωγείου»

Εισηγήτρια - εμψυχώτρια: Δρ Σοφία Περδικάρη

19.30 - 20.00         Συζήτηση-αξιολόγηση σεμιναρίου.

20.00 Λήξη σεμιναρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News