Νάξος: Δράσεις στο 1ο Γυμνάσιο με επίκεντρο την ασφάλεια

Και οι δράσεις όσον αφορά την θεματική  εβδομάδα (θέμα «Σώμα και Ταυτότητα») καλά κρατούν όσον αφορά το 1ο Γυμνάσιο Νάξου… Όπως είδαμε στην πρεμιέρα, τη Δευτέρα δηλαδή είχαμε τη παρουσίαση υγιεινού  πρωινού (και όχι μόνο ) από τα μέλη του ΔΙΕΚ Νάξου και η δεύτερη ημέρα όπως διαβάζουμε στο επίσημο blog του σχολείου « η δεύτερη μέρα κύλησε με προσκεκλημένους στο σχολείο μας, τους εκπρόσωπους του Αστυνομικού τμήματος Νάξου κ.κ  Χαρίλαο Μπίτζιο και Χρήστο Χασιώτη. Έγινε ενημέρωση των όλων μαθητών στο αμφιθέατρο, με ομιλία και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη συμπεριφορά των πολιτών ως πεζών, οδηγών οχημάτων και επιβατών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

 Προσκεκλημένη επίσης του σχολείου μας είναι η ψυχολόγος, στέλεχος Πρόληψης, του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», κυρία Χρυσαυγή Κανελλοπούλου, η οποία θα απασχολήσει τους μαθητές ανά τμήμα και θα πραγματοποιήσει δράσεις στο σχολείο μας μέχρι την Πέμπτη 29/3/2018. Θα υλοποιηθούν ασκήσεις με θέμα την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα εξαρτήσεων. Τα παιδιά μετά τη γνωριμία τους με την ειδικό , μοιράζονται σε ομάδες εργασίας ακολουθεί εμπλοκή τους με βιωματικό τρόπο σε δράσεις που αφορούν τις εξαρτήσεις και ακολουθεί συζήτηση.

Τέλος προβλήθηκε η επιλεγμένη κινηματογραφική ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» στο αμφιθέατρο του σχολείου και την παρακολούθησαν οι μαθητές της β΄ Τάξης

Μέσω των δράσεων (ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30 Μαρτίου) τα μέλη της σχολικής κοινότητας θα  ενημερωθούν  και ευαισθητοποιηθούν, σε ικανοποιητικό βαθμό με μια όσο το δυνατόν ολιστική προσέγγιση, σχετικά με τα ζητήματα που τίθενται  στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News