Νάξος: Εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου

Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει... 4η Δεκεμβρίου του 2017 και οι μπουλντόζες μπαίνουν στο χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου Νάξου και με συνοπτικές διαδικασίες το μετατρέπουν σε χαλάσματα... Σαρανταπέντε χρόνια ζωής ...χάθηκαν; Οχι, βέβαια. Πολύ απλά ήταν το τέλος για μία νέα αρχή (!!!) 

Με την κατεδάφιση των 8 ακατάλληλων αιθουσών και ενός γραφείου διδασκόντων του σχολικού συγκροτήματος περάσαμε στη νέα εποχή.. Τι προέβλεπε η μελέτη; Νέες αίθουσες, για την κάλυψη των αναγκών του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Η προσθήκη αυτή θα περιλαμβάνει μαζί με το υπάρχον τμήμα στη Β’ στάθμη οχτώ αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα  για εργαστήριο πληροφορικής, ένα γραφείο διευθυντή, ένα γραφείο διδασκόντων, ένα γραφείο γραμματείας, τουαλέτες μαθητών, προσωπικού και ΑΜΕΑ και δωμάτιο κουζίνας, ενώ στην Α’ στάθμη τρείς αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα βιβλιοθήκης, αποθήκης βιβλίων και γενικής αποθήκης.

Συνολικά, η επιφάνεια της προσθήκης στην Α’ Στάθμη (βιβλιοθήκη - αρχείο - αποθήκες) είναι περίπου 270 τ.μ., στη Β΄ Στάθμη το σύνολο του σχολικού συγκροτήματος που κατασκευάστηκε είναι 650 τ.μ. και σκεπαστή βεράντα 30 τ.μ, ενώ στη μελέτη προβλέπονταν και στέγη 105 τ.μ. με παράθυρα περιμετρικά, ώστε να υπάρχει φυσικός φωτισμός στο εσωτερικό του κτιρίου. Παράλληλα, έγιναν και δύο γήπεδα για βόλεϊ και μπάσκετ με κερκίδες στο ανατολικό τμήμα του προαυλίου. Σε έναν προϋπολογισμού έργου που έφτασε στα 997.000 ευρώ...  

Λίγο μετά την έναρξη της φετινής χρόνιας, το σχολείο υποδέχτηκε τους μαθητές του... Και την προσεχή Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 έρχεται η στιγμή των επίσημων εγκαινίων... Κι όπως διαβάζουμε στην σχετική πρόσκληση ¨Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλούν την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στις 08:30, στα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 - 2020.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν π Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης".