Νάξος - Επιτροπή Αγώνα: "Μην γεμίζετε με δηλητήριο τις ψυχές των μαθητών"

Η Απεργιακή Επιτροπή Αγώνα Νάξου, εξέδωσε χθες ανακοίνωση με αφορμή – όχι τις καταλήψεις των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – αλλά για την στάση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ απέναντι στα «θέλω» των μαθητών… Οι καταλήψεις και σήμερα συνεχίστηκαν τόσο στη Χώρα (εκτός από το 2ο Γυμνάσιο) και το Φιλώτι (ΕΠΑΛ), Τραγαία (Γυμνάσιο – Λύκειο) και Σκαδό (Γυμνάσιο) ενώ το Γυμνάσιο Τριπόδων και τις δύο ημέρες ακολούθησε το πρόγραμμά του. Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά σχετικά με ατασθαλίες και όλα κυλούν ομάδα και όπως τονίζεται σήμερα το απόγευμα, τα σχολεία θα … παραδοθούν εκ νέου στους καθηγητές ώστε από Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, τα μαθήματα να συνεχιστούν κανονικά…

Εμείς μεταφέρουμε την ανακοίνωση της Απεργιακής Επιτροπής Αγώνα Νάξου που στηλιτεύει τη στάση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ που για μία ακόμη φορά κινήθηκαν επιλεκτικά (για τα ΜΜΕ) ενώ τα πολιτικά κόμματα  προτίμησαν την .. πόλωση μέσα από ανακοινώσεις. Τη στιγμή μάλιστα που οι μαθητές είχαν ξεκάθαρη θέση… «Η φετινή σχολική χρονιά έχει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες. Την ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική αγωνιστική δράση εκατοντάδων σχολείων, χιλιάδων μαθητών σε όλη την Ελλάδα που από την πρώτη κιόλας μέρα έναρξης των σχολείων μέχρι και σήμερα οργανώνουν τον αγώνα τους απέναντι στο σημερινό σχολείο, που τους εξοντώνει στερώντας τους αναγκαίες γνώσεις και ξεπαραδιάζοντας τις οικογένειές τους, αλλά και ενάντια στο ακόμα χειρότερο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το νομοσχέδιο που έχει εξαγγείλει.

Μέσα στους τρεις μήνες που λειτουργούν τα σχολεία, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες κινητοποιήσεις και αγωνιστικές δράσεις μαθητών. Φυσικά, όλη αυτή η δράση έχει ενοχλήσει πολλούς. Τόσο την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν και υπερασπίζονται τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου στην Εκπαίδευση, όσο και τους φασίστες, που λυσσάνε με όποιον σηκώνει κεφάλι απέναντι στο σύστημα που τους θρέφει.

Όλη αυτή η πλούσια και πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα των μαθητών με διάφορους τρόπους θάβεται από τα αστικά ΜΜΕ, και την πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Αντιθέτως, τις τελευταίες μέρες φιγουράρουν σε καθημερινή σχεδόν βάση, με αποτέλεσμα τελικά να διαδίδονται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα που καλούν μαθητές να κάνουν καταλήψεις και πορείες με φασιστικό περιεχόμενο και συνθήματα μίσους. Τα συγκεκριμένα καλέσματα προέρχονται από φασιστικούς λογαριασμούς και προφίλ στο Facebook και στο Instagram. Από την πρώτη στιγμή διακινούνται και προπαγανδίζονται από τους υπόδικους φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τη φασιστοφυλλάδα τους. Η προσπάθεια των φασιστών να μπάσουν στα σχολεία τη μισάνθρωπη, δολοφονική θεωρία τους, επιστρατεύοντας ακόμα και βανάκια που μοιράζουν σε σχολεία έτοιμα πανό με εθνικιστικά συνθήματα,παρουσιάζεται ως «μαθητικός πανελλαδικός ξεσηκωμός και ντόμινο καταλήψεων για εθνικά θέματα».

Την ίδια ώρα, δεν προβάλλονται σχεδόν πουθενά οι πάρα πολλές ανά την Ελλάδα δράσεις μαθητών, σχολείων και Συντονιστικών Επιτροπών που εκφράζουν εκατοντάδες μαθητές και καταγγέλλουν είτε πως ψευδώς το σχολείο τους αναγράφεται στην ψευτολίστα που διακινούν οι φασίστες προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, είτε πως οι μαθητές με τις μαζικές συλλογικές τους διαδικασίες ακύρωσαν στην πράξη σχεδιασμούς μιας μειοψηφίας ανακατεμένης με γνωστούς φασίστες των περιοχών τους, οι οποίοι επεδίωξαν να επιβάλουν δράσεις με εθνικιστικά αιτήματα και συνθήματα που ποτέ δεν συζητήθηκαν στα σχολεία τους. Πάρα πολλές είναι επίσης οι ανακοινώσεις σχολείων που ξεκαθαρίζουν πως μετά από συλλογικές διαδικασίες , με τις Γενικές τους Συνελεύσεις, οι μαθητές απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη τα φασιστοκαλέσματα.

Οι μαθητές απέναντι στο εθνικιστικό δηλητήριο και τον φασιστικό οχετό, που καλλιεργεί τον αλυτρωτισμό και δείχνει για εχθρό τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, αποκαλύπτοντας το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, που ανάβει περισσότερο το φιτίλι του πολέμου στην περιοχή μας, ανοίγοντας τις πόρτες για να πατήσει περισσότερο το ΝΑΤΟ το ματωμένο πολεμικό του πόδι στην περιοχή μας, με νέες βάσεις θανάτου για τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα από σχολεία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο:

· όπου οι μαθητές αποφάσισαν να κατεβάσουν πανό με φασιστικά συνθήματα και στη θέση τους να βάλουν πανό που έγραφαν «Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Ζήτω η φιλία των λαών».

· το μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο στις 29 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, όπου οι μαθητές περνώντας μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο φώναξαν με όλη τους τη δύναμη «ΝΑΤΟ και ΕΕ, σας ξέρουμε καλά. Για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά», γεμίζοντας παράλληλα τους τοίχους του προξενείου με συνθήματα όπως «Λεφτά για "F-16" βρήκαν στο λεπτό, και δεν υπάρχει σάλιο, μας λεν, για το σχολειό».

· Πολλά είναι τα παραδείγματα σχολείων και μαθητών που ανέπτυξαν αγωνιστική δράση και αλληλεγγύη  ανάμεσα στους μαθητές ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματός τους, κάνοντας τους φασίστες να αφρίζουν και απομονώνοντάς τους αποφασιστικά από τα σχολεία και τις γειτονιές τους.

· Πάρα πολλές είναι επίσης οι ανακοινώσεις σχολείων που ξεκαθαρίζουν πως μετά από συλλογικές διαδικασίες , με τις Γενικές τους Συνελεύσεις, οι μαθητές απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη τα φασιστοκαλέσματα.

· Η ανακοίνωση στις 26/11/2018 της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας για το θέμα αυτό με τίτλο και σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία! ΟΥΣΤ! Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, ενάντια σε πολέμους, φασισμό! Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη φιλία των λαών!»

Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων σχεδιασμών που προωθούνται από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ώστε να ενισχύσουν την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική τους παρουσία στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να βγουν πιο ενισχυμένες στον σφοδρό ανταγωνισμό με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κράτη με επίκεντρο τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, ενεργειακών δρόμων και τα μερίδια των αγορών.

Είναι προκλητικό και επικίνδυνο το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί και η σημερινή κυβέρνηση, που όπως και όλες οι προηγούμενες έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, και παρουσιάζουν το ΝΑΤΟ ως παράγοντα «ειρήνης και ασφάλειας» στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ, που από όπου κι αν έχει περάσει έχει αφήσει τα ματωμένα του ίχνη, που είναι παράγοντας αλλαγής συνόρων, που ενισχύει εθνικιστικές, ακόμα και φασιστικές δυνάμεις, για να προωθεί την πολιτική τού «διαίρει και βασίλευε».

Απέναντι λοιπόν τόσο στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και στην προσπάθεια των διαφόρων φασιστοειδών, που εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη ανησυχία της νεολαίας σπέρνουν το φασιστικό τους δηλητήριο, εκατοντάδες σχολεία και μαθητές από όλη την Ελλάδα δίνουν την καλύτερη απάντηση, απομονώνοντας τους φασίστες και όσους χαιρετίζουν αυτές τις δράσεις και παράλληλα δυναμώνοντας τη φωνή τους στον αγώνα για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Καθημερινά, μαθητές σε όλη την Ελλάδα στέλνουν με κάθε τρόπο ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: «Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή. Έξω από τα σχολεία μας οι φασίστες. Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια».

Οι μαθητές συνεχίζουν να οργανώνουν τον αγώνα τους για το σχολείο που έχουν ανάγκη, ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά και ολόπλευρα όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, για Παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, και ετοιμάζουν την κλιμάκωση της πάλης τους με την πανελλαδική συνάντηση συντονισμού των σχολείων τους μέσα στο Δεκέμβρη, ξεκαθαρίζοντας μέσα από τα αγωνιστικά τους καλέσματα πως δεν κάνουν βήμα πίσω από όσα τους αξίζουν και τους τα στερούν κυβερνήσεις και ΕΕ.

Σ΄ αυτό τον αγώνα καλούμε να πρωταγωνιστήσουν και οι δικοί μας μαθητές. Σ΄ αυτό τον αγώνα καλούμε  και τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News