Νάξος - Φιλώτι: Αυλαία στη σχολική χρονιά για το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με αφιέρωμα στον Παλαμά

Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου… Και κάθε χρόνο, κερδίζει τα εύσημα λόγω του εντυπωσιακού – αν μη τι άλλο – τρόπου όπου η αυλαία της σχολικής χρόνιας πέφτει… Φέτος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα ποιητή και συγγραφέα Κωστή Παλαμά αφού φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από το θάνατό του και 160 από τη γέννησή του… Αυτός ήταν και ο λόγος που πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ελιά, το κόσμημα της ελληνικής γης και συνδυάστηκε με ιδανικό τρόπο με την Ειρήνη, μιας και είναι σύμβολό της, το πανανθρώπινο αγαθό στο οποίο όλοι έχουμε δικαίωμα...Και όπως αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο στην ιστοσελίδα του σχολείου στο διαδίκτυο «Για την προάσπιση των αγαθών της ειρήνης υπάρχουν πολλοί τρόποι. Εμείς ξεκινούμε με την ευαισθητοποίηση των παιδικών ψυχών. Ας δώσουν οι μικροί μάθημα στους μεγάλους !!!!»

Ποιοι όμως έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 13 Ιουνίου; Πρώτος και καλύτερος ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατάγεται από το Φιλώτι και με ιδιαίτερη χαρά βρίσκεται στο χωριό της οικογένειάς του. Από εκεί και πέρα, είδαμε τον πρώην Υπουργό Γιώργο Ανωμερίτη (σ.σ. τακτικός κι αυτός σε αυτές τις εκδηλώσεις λόγω και της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» που παίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική δράση του χωριού), αυτοδιοικητικούς όπως τον νυν Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μανόλη Μαργαρίτη, τον νεοεκλεγάντα Δήμαρχο, Δημήτρη Λιανό, την περιφερειακή σύμβουλο Ευδοκία Κατσάνη, τους αντιδημάρχους Δημήτρη Μανιό και Νίκο Σιδερή….

Η γιορτή όπως ήταν λογικό πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου, με τον εκπαιδευτικό και νεοεκλεγέντα Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Ορφανό να βάζει το χεράκι του στην μουσική κάλυψη των δρώμενων, που επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη αγάπη, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Από τον πρώην υπουργό έως τους δύο …Δημάρχους και τον Μητροπολίτη Παροναξίας, τα παιδιά (αλλά και οι γονείς) άκουσαν λόγια που έχουν σχέση με την εκπαίδευση, το έργο που πραγματοποιείται καθότι επίπονο, ιδιαίτερα σημαντικό όμως για τα παιδιά και την διάπλαση του χαρακτήρα τους.  Και βέβαια τα εύσημα έλαβαν όλοι οι εκπαιδευτικοί με πρώτο και καλύτερο τον διευθυντή του σχολείου Αριστείδη Γρατσία για την άρτια και επιτυχημένη οργάνωση της γιορτής.