Νάξος – Φιλώτι: Η ημέρα του χρόνου όπου οι Φιλωτίτες της Αθήνας ταξιδεύουν στα γνώριμα λημέρια της αγάπης για το τόπο τους

Είναι η χρονιά του Φιλωτιού. Πώς να το κάνουμε… Από την αρχή του έτους, με την ανάληψη της Προεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών, από τον καθηγητή Στέφανο Ημελλο (διαδέχτηκε τον επίσης Ναξιώτη Αντώνη Κουνάδη), το Φιλώτι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο… Ε και όπως ήταν λογικό χθες Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου δεν θα μπορούσε παρά να είναι το γεγονός της χρονιάς… Και οι δύο αίθουσες στην «Στοά του Βιβλίου» κατάμεστες από κόσμο καθότι είχαμε παράλληλα και την βράβευση των 51 (!!!) Φιλωτιτών που διακρίθηκαν μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων του περασμένου Ακαδημαϊκού Ετους (2017 – 18) και κέρδισαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Και με δεδομένο ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες σειρές των καθισμάτων γέμισαν από πολιτικούς. Είτε μιλάμε για εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου (πρώην και νυν), είτε από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και των υπολοίπων Ναξιακών Συλλόγων..

Και η καταμέτρηση αρχίζει: Απόστολος Κακλαμάνης (πρώην πρόεδρος της Βουλής), Γιώργος Ανωμερίτης (πρώην υπουργός), Γιάννης Βρούτσης, Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος (βουλευτές), Γιάννης Βλασερός, Γιώργος Βακόνδιος και Μιχάλης Χάλαρης (πολιτευτές), Γιάννης Μαργαρίτης (αντιπεριφερειάρχης) Δημήτρης Λιανός (αντιδήμαρχος), Βασίλης Βρούτσης (Δημοτικός Σύμβουλος – υποψήφιος Δήμαρχος), Λεονάρδος Χατζηανδρέου (πρώην βουλευτής – υποψήφιος Δήμαρχος), Ιάκωβος Γιακουμής (υποψήφιος Δήμαρχος), Νίκος Μαϊτός (επικεφαλής της μείζων αντιπολίτευσης) και άλλοι πολλοί ακόμη με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, Γιάννη Μανιό (και τα άλλα μέλη του Συλλόγου) να έχουν ρόλο οικοδεσπότη και να υποδέχονται καλεσμένους (επώνυμους και μη) και να γίνεται αναφορά στις δράσεις (απολογισμός και οι επόμενες) του Συλλόγου…

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν οι ιερείς: Τίτος Θεωνάς, Χρήστος Λογαράς και Νικόλαος Αλεξανδρής ερχόμενος από τον Καναδά, ενώ η απονομή των βραβείων έγινε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κο Ημελλο που είχε για κάθε παιδί και έναν καλό λόγο.. Όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση του κου Λογαρά, ενδιαφέρουσα η ομιλία για τον πατριωτισμό και τη θρησκευτικότητα των Ελλήνων (μεταξύ των οποίων και Ναξίων) του Καναδά, ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσική: Αντώνης Βλασερός (βιολί) και Ρωμανός Λεγάκης (Λαούτο) είχαν την τιμητική τους…  

Και στον επίλογο παραθέτουμε την ανάρτηση που έγινε από την Χάιδω Μουστάκη στην προσωπική της ιστοσελίδα και η οποία για μία ακόμη φορά με εξαιρετικό τρόπο, μας μεταφέρει στην εκδήλωση και μαγεμένοι διαβάζοντας το κείμενο αισθανόμαστε κοινωνοί αυτής της όμορφης βραδιάς…

«Ο ιστορικός Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου έδειξε για άλλη μια φορά τη δυναμική ..το ενωτικό σθένος ...παρουσίασε τον αισιόδοξο προγραμματικό του σχεδιασμό ..εμφορούμενο από την πασίδηλη αγάπη για το Φιλώτι της καρδιάς όλων μας !

Είναι η ξεχωριστή μέρα του χρόνου όπου ο Φιλωτιτης της Αθήνας κάπου εκεί στο κέντρο της "επιχειρεί" αναθύμηση ποθητή και καταξιώνεται σε ένα ταξίδι... σε λημέρια γνώριμα ...αδιαπραγμάτευτης αγάπης !!

Μέσα στην αίθουσα, στον τοίχο απέναντι, εικόνες βγαλμένες από τις ομορφιές του χωριού μας ..πρόβαλλαν ξυπνώντας μας μια γλυκιά νοσταλγία ...Να βρεθούμε έστω με τη δημιουργική, της αγάπης φαντασία ,στο χωριό μας !! Μα ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τούτη τη μερα δεν 'έλκει" μόνο Φιλωτιτες ! Φίλοι ..πολλοί φίλοι του νησιού και του χωριού μας ...τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή !! .

Φέτος ;; Κάτι ξεχωριστό ..νεανικό ..δροσιά ...ελπίδα ..ανανέωση απλώθηκε στην αίθουσα πλαισιωμένη ,σαφώς ,από την πείρα ,την γνώση και τον άοκνο αγώνα των παλαιοτέρων μελών του Δ.Σ.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών κ. Ιωάννης Μανιός ( John Manios) διαπέρασε σε όλους μας "άνεμο δημιουργίας" και έργων αναγκαίων για να γίνει το Φιλώτι μας" πλουσιότερο "... πόλος μαγικός και έλξης για κάθε επισκέπτη ...!!!

Πρόεδρε ..!!!νέος, ευφυής, δραστήριος, αποφασιστικός ..με πασιφανή και συ αγάπη για τον τόπο μας ενθουσίασες χτες και ικανοποίησες !! Πλείστα θα επιτύχεις στηριζόμενος ,ασφαλώς ,και σε όλο το σπουδαίο έργο ...κόπο και αγώνα των προηγούμενων προέδρων και των Δ.Σ..οι οποίοι κατά κοινή ομολογία- ως διαφαίνεται και εκ του αποτελέσματος -άφησαν βάσεις καθοριστικές και έδωσαν λύσεις σε σημαντικά θέματα του Συλλόγου μας !

"Το πάνελ " απαρτίζοταν χτες από μπουκέτο - κόσμημα !!

Πλήθος κόσμου ...εκπροσώπων από τον πολιτικό χώρο ..προσωπικότητες από το Πάνθεον του πνεύματος ...

Οποία τιμή η παρουσία σας κ. Ημελλε Στέφανε.!! Ακαδημαϊκέ μας !! Φιλωτίτη "Αθάνατε " του πνεύματος !!

Αποκορύφωμα ...ουσία ..., σκοπός μείζων, ...αγαλλίαση ψυχής ....καμάρι λαμπερό ... ελπίδα της πατρίδας μας ...ενατένιση, αισιόδοξη, μέλλοντος ...τα νέα παιδιά μας !!! Εκείνα που στον αγώνα τους προσβλέπουμε για ανοιχτότερους ορίζοντες  ...εκείνα που στα πρόσωπα τους χτες, διαβάζαμε την θαρραλέα απάντηση σε όσους εποφθαλμιούν τη δύναμη και τη δόξα τούτης της πατρίδας ...πως η δύναμη της γνώσης είναι ακατανίκητη ...ακαταμάχητη !!!

Όμορφη βραδιά χτες στην κοπή της πίτας και στην βράβευση των επιτυχόντων σε Σχολές. Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου δια του Προέδρου του και του Δ.Σ. και όλων ημών που με αγάπη είμαστε εκεί, διατρανώσαμε πως ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου κάνει θαύματα !!!

Γιατί όταν ...οι κινήσεις μας ...ο λογισμός μας ..ο μοχλός των συναισθημάτων καθοδηγούνται από την αγάπη για το χωριό μας ...ξέρουμε να ισοπεδώνουμε μικρότητες ..πάθη ...αδυναμίες ..κομματικές προτιμήσεις ...και ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΑ !!!

Καλή δημιουργική Χρονιά .

Καλορίζικο το νέο Δ.Σ.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από τον κο Μανώλη Μουστάκη (Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου), Γιάννη Λογαρά και Χάϊδω Μουστάκη 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News