Νάξος - Φιλώτι: Θέμα ημερών η έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Βρεφονηπιακού Σταθμού

Νάξος- Φιλώτι

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα... Και στο Φιλώτι θα κατασκευαστεί ο 3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός. Η έναρξη της κατασκευής του έργου έγινε με την υπογραφή της σύμβασης την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΜΤ ΑΤΕ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

 Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΝΑΙ, προέβη τον περασμένο Απρίλιο στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο, για την ανέγερση  του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλώτι της Νάξου. Η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του εν λόγω έργου,το οποίο αποτελεί υποέργο της Πράξης «Βρεφονηπιακός Σταθμός Φιλωτίου Νάξου, που, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2019 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Η ανέγερση του κτιρίου, με προϋπολογισμό 1.052.240 ευρώ, θα γίνει επί δημοτικού ακινήτου δίπλα στο ΚΕΠ Φιλωτίου, έκτασης 4.632 τ.μ., θα διαρκέσει 12 μήνες και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020». Ο νέος Σταθμός θα φιλοξενεί 52 βρέφη και νήπια, ενισχύοντας και εξυπηρετώντας τις εργαζόμενες μητέρες της ορεινής Νάξου.

Το κτίριο 442 τ.μ. αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα του χώρου, με τον σαφή διαχωρισμό των χρήσεων.Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο αναμονής, δύο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων με αναπηρία, μία αίθουσα απασχόλησης νηπίων με αναπηρία και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επίσης, περιλαμβάνει κουζίνα, γραφείο Διεύθυνσης, δύο WC νηπίων και ένα WC κοινού,καθώς και χώρο WC – Λουτρό νηπίων με αναπηρία.Στον Α΄ όροφο διαμορφώνονται η αίθουσα απασχόλησης και ύπνου των βρεφών, η αίθουσα περιποίησης βρεφών, η αίθουσα για την προετοιμασία και την παρασκευή γάλακτος, καθώς και η αίθουσα ύπνου των νηπίων.Ο αύλειος χώρος, ο οποίος προστατεύεται με περίφραξη, περιλαμβάνει παιδική χαρά με όργανα παιχνιδιού, πράσινο για παιχνίδι και περίπατο.

Η συγκεκριμένη υποδομή φροντίδας θα φιλοξενεί 36νήπια και10 βρέφη. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για τα νήπια με ειδικές ανάγκες, καθώς ο σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει και να προσφέρει δημόσια φροντίδα και ακόμα 6 νήπια με ιδιαιτερότητες.Η ανέγερση ενός νέου, υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι καίριας σημασίας για το νησί μας και ειδικά για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών της κεντρικής και ορεινής Νάξου.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News