Νάξος - Γλινάδο: Τιμή στον Δάσκαλο Γιάννη Βενιέρη, η ονοματοδοσία στο σχολείο (photo)

Γλινάδο

Ένα σπουδαίο του τέκνο με ξεχωριστό ρόλο και μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία τίμησε το Γλινάδο το βράδυ του Σαββάτου 13 Αυγούστου.

Ο λόγος για τον Ιωάννη Νικολάου Βενιέρη, ο οποίος διέπλασε παίδες πάμπολλους ως εκπαιδευτικός (δάσκαλος) υπηρετώντας σε διάφορα σχολεία του νησιού μας και για μία ολόκληρη δεκαπενταετία (1941-1956) σε εκείνο του γενέθλιου τόπου του.

Άσκησε, δε, το λειτούργημά του «επιδείξας απαράμιλλον ζήλον», όπως αναφέρει και η μαρμάρινη πλάκα η οποία θα κοσμεί πλέον το δημοτικό σχολείο του Γλινάδου όπου ο ίδιος έδρασε και το οποίο, μάλιστα, από εδώ και στο εξής θα φέρει, σε ένδειξη τιμής, το δικό του όνομα.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε ο Προοδευτικός Όμιλος Γλινάδου Νάξου, τον λόγο πήραν και μίλησαν για τον μεγάλο δάσκαλο (μεταξύ άλλων) ο γιος του και επί σειρά ετών οφθαλμίατρος στο Κέντρο Υγείας Νάξου, Νικόλαος Βενιέρης καθώς και αλλοτινοί μαθητές του που κατέθεσαν τα βιώματά τους από την συνύπαρξή τους μαζί του, ενώ προβλήθηκε και μία σπάνιας αξίας μαγνητοφωνημένη συνέντευξη του μοναδικού εν ζωή αδελφού του τιμώμενου, Γεωργίου Βενιέρη.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο ομότιμος καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανόλης Σέργης. 

Την εκδήλωση τίμησαν, με την παρουσία τους απευθύνοντας και τους δικούς τους χαιρετισμούς, ο Έπαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού, Ιωάννης Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, Φώτης Μαυρομμάτης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γλινάδου, Γιάννης Σέργης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News