Νάξος - Γυμνάσιο Βίβλου: Ώρα (12/05) να απολαύσουμε Ποδηλατάδα

Ώρα για ποδήλατο.. Ο καιρός είναι όμορφος και σου προσφέρει το κίνητρο να βγεις, να περπατήσεις στη φύση και να κάνεις ποδήλατο. Και αυτό μπορεί να γίνει και μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα, καθότι υπάρχει και το μάθημα «Κυκλοφοριακή Αγωγή». Και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Βίβλου (Νάξος) μας προσκαλούν σε ποδηλατάδα. Όπως μάλιστα αναφέρουν «όχι ποδηλατοδρομία» κι αυτό γιατί στόχος είναι να γνωρίσουμε το ποδήλατο αλλά και τις αντοχές μας. Την προσεχή Κυριακή (12/05) οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Θεοδοσίου και Μαρία Αξαοπούλου θα έχουν εποπτικό ρόλο στην όλη δράση… Από τη Βίβλο έως την πόλη της Νάξου, στην κεντρική πλατεία της πόλης… Και οι ηλικίες; Από πέντε έως ογδόντα πέντε ετών..

Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση.. .

Το σχολείο μας, Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιεί το τρέχον σχολικό έτος με μαθητές/ μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, θα πραγματοποιήσει στις 12-05-2019, ημέρα Κυριακή, ποδηλατάδα (όχι ποδηλατοδρομία!) από τη Βίβλο προς τη Χώρα της Νάξου.

Για τον σκοπό αυτό, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, άτομα από πέντε  έως ογδόντα πέντε ετών, να πάρουν τα ποδήλατά τους και να συμμετάσχουν σε αυτήν τη δράση!

Με αφετηρία τον φούρνο του ‘Λαγογιάννη’ στις Τρίποδες, θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί, καιρού επιτρέποντος, στις 11:00, (ώρα συγκέντρωσης 10:30) για μία διαφορετική βόλτα με τα ποδήλατα, με τερματικό σταθμό την κεντρική πλατεία της Χώρας, ‘πλατεία Μανδηλαρά’.

Για τους μικρούς μας φίλους, κάτω των 10 ετών, η αφετηρία θα είναι έξω από το ‘Κέντρο Υγείας Νάξου’, και ώρα 11:30 ,προκειμένου να  ενσωματωθούν από το σημείο αυτό στην ποδηλατάδα μας.

Στόχος της παραπάνω δράσης, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του σχολείου μας, είναι να κατανοήσουν οι μαθητές/ μαθήτριες τα οφέλη για την υγεία τους της άσκησης με ποδήλατα και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι δημότες/ δημότισσες για την αναγκαιότητα βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους, κατοικώντας σε ένα νησί με λιγότερα οχήματα και με περισσότερα ποδήλατα!!!

Σημαντικές επισημάνσεις:

Οι κηδεμόνες των ατόμων κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συμπληρώσουν μία σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα τους δοθεί πριν από την έναρξη της ποδηλατάδας, στην αφετηρία της. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου είναι υπεύθυνο για την ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατάδας από την αφετηρία έως τον τερματικό σταθμό της, αλλά όχι για το πώς θα έρθουν οι συμμετέχοντες / ουσες στη Βίβλο ή για το πώς θα επιστρέψουν από τη Χώρα στα χωριά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News