Νάξος - Χαλκί: Χαμόγελα και χοροί στην μαθητική παρέλαση

Ημέρα χαράς και μνήμης… Εθνική επέτειος άλλωστε και μνήμης της έναρξης της επανάστασης του 1821. Μίας ημέρας όπου ξεκίνησε η προσπάθεια για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό και την δημιουργία κράτους… Ελεύθερου από κάθε ζυγό.

Και όπως ήταν αναμενόμενο εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις και χωριά. Όπως, στο Χαλκί της Νάξου. Εκεί όπου οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ακολούθησαν το τυπικό που ορίζει η ημέρα..

Οι μαθητές προχώρησαν στην καθιερωμένη παρέλαση διασχίζοντας την κεντρική οδό της πάλαι πότε πρωτεύουσας του νησιού και του πρώην Δήμου Δρυμαλίας, με τους κατοίκους του χωριού να χειροκροτούν τα κορίτσια και τα αγόρια που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους… Και υπό το βλέμμα του εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής (αρμόδιος αντιδήμαρχος Δρυμαλίας, Νίκος Σιδερής) και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γιώργου Γαβαλά,  έγινε η κατάθεση στεφάνων…

Και βέβαια, είχαμε και την εξέλιξη του τυπικού με παραδοσιακούς χορούς που στήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Τραγαίας και έγινε με πρωτοβουλία των παιιδών του Γυμνασίου..

Ευχαριστούμε τους φίλους της ιστοσελίδας για την αποστολή των φωτογραφιών από την σημερινή εκδήλωση