Νάξος: "Η γη είναι στα χέρια σου" και δράση για το Περιβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος… Μία ημέρα που σε θεωρητική βάση θα έπρεπε να είναι η πιο σημαντική στην καθημερινότητά μας από τη στιγμή που η Γη είναι η μητέρα όλων των δραστηριοτήτων μας.. Και η πηγή ζωής. Κι όμως εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο να θεσπίζουμε μία ημέρα (!!) απλά και μόνο να θυμόμαστε προφανώς το κακό που της κάνουμε…

Όπως κι εάν έχει… Είναι μια ημέρα που οφείλουμε όχι μόνο να τιμούμε αλλά και να λειτουργούμε ως δάσκαλοι στους μικρότερους. Να δημιουργήσουμε μία γενιά που επιτέλους θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα έχει ως στόχο την καταστροφή του…

Και αυτό έγινε στη Νάξο σήμερα… Στο άλσος της Έλλης… με βασικό Moto «Η Γη είναι στα χέρια σου»… Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου με τον Έπαρχο και Αντιπεριφεριάρχη κο Ιωάννη Μαργαρίτη να έχει το ρόλο του οικοδεσπότη. Φιλοξενούμενοι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα δημοτικά σχολεία 3ου Δημοτικού Νάξου, Απόλλωνα και Τριπόδων… Και με τους Αθηνά Σαντοριναίου (Περιβαλλοντολόγο), Σοφία Σκυλάκη (κτηνίατρο) και Κώστα Βορδάκη (γεωπόνο) να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στα μικρά παιδιά που απόλαυσαν κάθε στιγμή…

Ακολουθεί το δελτίο ενημέρωσης από το Επαρχείο Νάξου με τίτλο «Η Γη είναι στα χέρια σου» - Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Νάξο και αναφέρει:

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  για το περιβάλλον με τίτλο: «Η Γη είναι στα χέρια σου» από την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στο άλσος της Έλλης με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Τα παιδιά έφτιαξαν ζωγραφιές με θέμα το περιβάλλον, οι οποίες εκτέθηκαν στον ίδιο χώρο, έγραψαν οικολογικά μηνύματα, άκουσαν ενδιαφέρουσες ομιλίες για την προστασία της φύσης από τη περιβαλλοντολόγο Αθηνά Σαντοριναίου, για τη φροντίδα των ζώων από την κτηνίατρο Σοφία Σκυλάκη και μυήθηκαν στον κόσμο των μελισσών από το γεωπόνο Κώστα Βορδάκη, ο οποίος τους έμαθε, επίσης, πώς να φυτεύουν σπόρους και να μεταφυτεύουν φυτά.

Φεύγοντας πήραν από ένα καλλωπιστικό ή αρωματικό φυτό και φυλλάδια με χρήσιμες συμβουλές.

Τα φυτά (1.400) εστάλησαν από το Περιφερειακό Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, του Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων και του Δημοτικού Σχολείου Απόλλωνα για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης».

Και στην εκδήλωση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα»

Να σημειώσουμε εδώ ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα», ήτοι την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουνίου και ώρα 18.30 στη παραλία Βίντζι στη Γρόττα τα παιδιά που θα δώσουν το παρών, οι «μικροί κηπουροί του Αιγαίου» θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα τα ζυμάρια τους, θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα μυηθούν στις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου θα μοιράσει φυτά εν όψει τόσο της ημέρας περιβάλλοντος όσο και της δράσης «Aegean Gardener- Κηπουροί του Αιγαίου», στην οποία αποκλειστικός χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News