Νάξος - Ιωαν. Μαργαρίτης: "Ξημέρωσε νέα ημέρα, αρχή σχολικής χρονιάς"

"Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί αυτή να μην είναι μια ακόμη χρονιά αλλά η ξεχωριστή, που θα φέρει υγεία, γνώσεις, εμπειρίες, φιλίες, χαρά". Αυτός είναι ο επίλογος του σημερινού μηνύματος από τον Επαρχο Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού , Ιωάννη Μαργαρίτη με την ευκαιρία της εναρξης της σχολικής χρονιάς (2019 - 20) και με δεδομένο ότι σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, έχουμε την τελετή αγιασμού σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.. 

Αναλυτικά το μήνυμά του για την σημερινή ημέρα αναφέρει: " Για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σήμερα ξημέρωσε μια διαφορετική μέρα. Είναι η αρχή μιας καινούργιας σχολικής χρονιάς.

   Παρατηρούμε μικρά παιδιά με το φόβο του καινούργιου, του ανεξερεύνητου, μεγαλύτερα με τις αγωνίες του αύριο, αρκετά συνειδητοποιημένα για το ρόλο του σχολείου και κάποια, πιθανόν αδιάφορα. Όλα, όμως, «διψάνε» για μάθηση. Όχι, ίσως, όπως την εννοούμε εμείς οι «μεγάλοι» αλλά είναι στη φύση των παιδιών να επιζητούν τη γνώση και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς (εκπαιδευτικούς, γονείς, αρμόδιους κρατικούς φορείς, κ.λ.π.) να τη δώσουμε με άμεσο, όμορφο, κατανοητό τρόπο, που θα τα βοηθήσει να αναδείξουν τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους. Θα τους δώσει εφόδια για να γίνουν ανεξάρτητες, δημιουργικές, ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Να δημιουργήσουν ένα δυναμικό αλλά και ευτυχισμένο μέλλον.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί αυτή να μην είναι μια ακόμη χρονιά αλλά η ξεχωριστή, που θα φέρει υγεία, γνώσεις, εμπειρίες, φιλίες, χαρά.

Καλή σχολική χρονιά!"