Νάξος: Μία μαθητική εκδρομή γεμάτη μοναδικές παραστάσεις

Οι εποχές αλλάζουν. Τα παιδιά έχουν όλο και περισσότερες ανησυχίες και εκμεταλλεύονται κάθε δυνατότητα που μπορεί να τους δώσει το σχολείο. Και οι βόλτες πλέον εντός του νησιού δεν τους καλύπτουν πάντα.. Φέτος, είδαμε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου να ταξιδεύουν έως την Ελβετία για να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του Cern (το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών) και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα (blog) του σχολείου την περασμένη εβδομάδα μαθητές της Β’ Τάξης βρέθηκαν στην Αθήνα, στα πλαίσια των επισκέψεων από τα σχολεία της Ελλάδας στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Και όπως διαβάζουμε «Το γεγονός ότι για πρώτη φορά η εκδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε από μαθητές της Β’ τάξης, συνιστά το πρωτόγνωρο. Να σημειωθεί εδώ ότι οι μαθητές της Γ΄Τάξης ζήτησαν εφέτος να επισκεφθούν περιοχές εκτός Αθηνών και για τον σκοπό αυτό έχουν επιλεγεί πόλεις, αρχαιολογικοί χώροι και τοποθεσίες της Πελοποννήσου».

Κι ακολουθεί η περιγραφή του ταξιδιού… « Η Β’ τάξη με 57 μαθητές και τέσσερις συνοδούς καθηγητές (Νανούρης Νίκος, Λυκουροπούλου Δέσποινα, Σορώκος Νίκος και Καραμέτου Μαρία) πραγματοποίησε την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της στην Αθήνα, από τις 12 έως και τις 14 Μαρτίου, όπου τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και έκαναν βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου (κάτω από την Ακρόπολη). Την επόμενη ημέρα, πήγαν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Θέση Γιαλού – Σπάτα), στη Βουλή των Ελλήνων, στο Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Τι ζούμε;» (στο Θέατρο Βέμπο). Και τέλος, την Τετάρτη βρέθηκαν στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Μέγας Αλέξανδρος» , βρέθηκαν στο Πλανητάριο Ευγενίδειο Ίδρυμα όπου κι εκεί είδαν την ταινία «Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό σύστημα» και τέλος περπάτησαν στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής… Πολλές επισκέψεις είναι η αλήθεια σε σύντομο χρονικό διάστημα…

Και όπως διαβάζουμε «Η επίσκεψη των μαθητών στους προγραμματισμένους χώρους αποδείχθηκε ιδιαίτερα ωφέλιμη τόσο ως προς το εκπαιδευτικό της μέρος όσο και ως προς το ψυχαγωγικό.  Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στη Βουλής ων Ελλήνων είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη λειτουργία του Ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και να πληροφορηθούν για την ιστορικότητα του κτιρίου από την ημέρα ίδρυσής του.  Επίσης και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές επισκέψεις του προγράμματος (Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ευγενίδειο Πλανητάριο, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Θέατρο) υπήρξαν αντίστοιχα αποτελέσματα, ως προς το διδακτικό χαρακτήρα αλλά και τον ψυχαγωγικό, γεγονός που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές. Η συμπεριφορά των μαθητών ήταν άψογη καθ’ όλη τη διάρκεια των επισκέψεων και η ικανοποίησή τους έκδηλη, μεταφέροντας στους οικείους τους τις όμορφες εντυπώσεις που αποκόμισαν».

Περισσότερες πληροφορίες στο blog του 1ου Γυμνασίου Νάξου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News