Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι εργασίες όσον αφορά τις παλιές τουαλέτες...

Νάξος: Να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι εργασίες όσον αφορά τις παλιές τουαλέτες στο σχολείο Απεράθου

|

Ανοιχτή επιστολή με ενημέρωση όσον αφορά τις εργασίες που έγιναν πρόσφατα στο σχολείο Απεράθου και όπως σημειώνεται “το δάπεδο των παλαιών τουαλετών του Δημοτικού Σχολείου και νηπιαγωγείου Απειράνθου, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών σας, που παίζουν ανέμελα κατά τις ώρες των διαλειμμάτων” 

ΠΡΟΣ ΑΠΕΡΑΘΙΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ.

ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ, ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΕΜΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ.

Αφού κτίσθηκαν οι καινούργιες τουαλέτες και κόλλησαν ως προσθήκη πάνω στους τοίχους του σχολείου στην πίσω αυλή του αλλοιώνοντας το Αρχικό Αισθητικό του Πρότυπο, κατεδαφίστηκαν οι παλαιές στην μπροστινή αυλή του, όπως όριζε η ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ αυτού του έργου και πιθανόν και η μελέτη του.
Όταν λέω κατεδαφίστηκαν, εννοώ ότι γκρεμίστηκαν η στέγη, ο βόρειος, ο ανατολικός και ο δυτικός τοίχος αυτών.

Παρέμεινε, προσωρινά πιστεύω, ο νότιος τοίχος τους που συνορεύει με το παρακείμενο οικόπεδο του Μπούφου, το οποίο είναι κατά πολύ υπερυψωμένο του δαπέδου της αυλής του σχολείου, για να συγκρατεί τα χώματα ώστε να μην πέφτουν σ’ αυτήν, αν έχει βέβαια την πρέπουσα αντοχή.

Από τις παλαιές τουαλέτες παρέμειναν επίσης, το στρωμένο με πλακάκια δάπεδό τους που είναι μια προέκταση της αυλής του σχολείου στην ίδια επιφάνεια περίπου, και ότι άλλο υπάρχει κάτω από αυτό το δάπεδο που εύχομαι να μην εγκυμονεί και άλλους κινδύνους ακόμα και για την υγιεινή του χώρου και των παιδιών.

Μετά την κατεδάφιση τους είχαν τοποθετηθεί δυο τρεις ξύλινες παλέτες με κόκκινες πλαστικές κορδέλες σήμανσης κινδύνου, για να μην παίζουν τα παιδιά πάνω στα γλιστερά πλακάκια και χτυπήσουν πάνω στις πολύ μυτερές γωνιές του υπερυψωμένου δαπέδου που καραδοκούν εκεί σαν μαχαίρια.

Όμως ύστερα από λίγες μέρες οι παλέτες έπεσαν γιατί ήταν πρόχειρα βαλμένες, οι κόκκινες προειδοποιητικές κορδέλες για τον κίνδυνο έφυγαν, και τα παιδιά παρά την επιτήρηση των δασκάλων εισέρχονται σ’ αυτόν τον χώρο και παίζουν κατά τα διαλλείματα, με μεγάλο κίνδυνο να πέσουν και να χτυπήσουν.
Φυσικά παντού μπορεί να πέσει και να χτυπήσει ένα παιδί.

Όμως το Σχολείο είναι ένας δημόσιος χώρος που στέλνουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μάθουν γράμματα, και κατά τα διαλλείματα να παίζουν μέσα σ’ αυτήν την αυλή αντιμετωπίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερους κινδύνους.

Οφείλει λοιπόν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να ολοκληρώσει τις εργασίες κατεδαφίσεως και αποκατάστασης απολύμανσης του χώρου των παλαιών τουαλετών που ο ίδιος με εργάτες του πραγματοποίησε (!!!),παρά το ότι υπήρχε ενιαία άδεια, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα στα γλιστερά πλακάκια για το οποίο και θα φέρει ευθύνη.

Θα πρέπει δηλαδή να απομακρύνει άμεσα το δάπεδο, τις ενδό- υπό- δαπέδιες εγκαταστάσεις αποχέτευσης, και κάποιον βόθρο που ενδέχεται να υπάρχει κάτω από αυτό, και αφού κάνει απολύμανση του χώρου, να βάλλει κατάλληλο υλικό δαπέδου αυλής σχολείου, που να εγκυμονεί τους λιγότερους ή και καθόλου κινδύνους σε περίπτωση πτώσης παιδιού κατά την ώρα του διαλλείματος.
Υπεύθυνος για την ορθή εκτέλεση του έργου «Κατασκευή νέων και κατεδάφιση παλαιών τουαλετών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Απειράνθου» σύμφωνα με τη σύμβαση είναι ο εργολάβος, εκτός αν δεν περιλαμβάνονταν και η κατεδάφιση των παλαιών τουαλετών, που προβλέπεται όμως στην ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ των νέων.

Υπεύθυνος επίσης για την ορθή επίβλεψη της ΑΔΕΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ, είναι ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που θα πρέπει να εξετάσει επίσης αν για την κατασκευή των νέων τουαλετών τηρήθηκαν και οι όροι που έθεσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων / Τμήμα Β. και Μ. Α.Χ.Μ. Α.Ε. και Μ. σύμφωνα με την υπ αρ. πρωτ. 1598/ 28-04-2014 (ΑΔΑ :ΒΙ09Γ-ΚΛΨ).
Υπεύθυνοι επίσης για την ορθή εκτέλεση του έργου, θα είναι ο επιβλέπων αυτού και η επιτροπή παραλαβής του από το Δήμο που πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους όλα τα παραπάνω.

Τέλος δε, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα πρέπει να πιέσει τους αρμοδίους, όπως ο Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Απειράνθου, προκειμένου να ολοκληρωθούν κατά τέτοιο τρόπο οι εργασίες κατεδάφισης των παλαιών τουαλετών του σχολείου, ώστε να μην εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μαθητών που παίζουν ανέμελα κατά τα διαλλείματα και στον χώρο των παλαιών τουαλετών. 

Ιωάννης Φλώρου Μπαρδάνης = Σκανιάς Νάξος.
Απείρανθος > Απεράθου : 15-03-2018, 10:41 πμ

Περισσότερες φωτογραφίες στην προσωπική ιστοσελίδα του Ιωάννη Φλώριου Μπαρδάνη 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

ΣΥΡΙΖΑ – Ευρωεκλογές: Η Κυκλαδίτισσα Κατερίνα Γιαννακά συμμετέχει στο ευροψηφοδέλτιο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψήφιων ευρωβουλευτών - Τι δήλωσε η Κατερίνα Γιαννακά που εκλέχτηκε από το Νότιο Αιγαίο στους προκριματικούς

ΣτΕ – Αμοργός: Ακύρωσε την απόφαση του ΥΠΕΝ για τα ύψη κτιρίων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει απόφαση του ΥΠΕΝ για το ύψος των κτιρίων σε παραδοσιακό οικισμό με φόντο την Αμοργό

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Γιατί πρέπει να ταξιδεύετε έχοντας κατά νου την άνεσή σας;

ποια είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης και οικονομίας για ένα ταξίδι ...

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024