Νάξος: Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται

Και η μάχη  συνεχίζεται… Σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί την περασμένη Παρασκευή (11/01) και παρά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών (σ.σ. έγινε και στη Νάξο με πορεία στη παραλιακή ζώνη) να πέρασε (κατά πλειοψηφία) από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς, όμως η αλήθεια είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια.. Και μία ακόμη πορεία δυστυχώς συνοδεύτηκε από επεισόδια… Ειδικά όταν έφτασαν κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και σημειώθηκαν και τραυματισμοί εκπαιδευτικών από τις δυνάμεις καταστολής…

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση εκπαιδευτικού με αφορμή αυτό το συμβάν που αναφέρει «Τα δέκα χρόνια θέλω πίσω και ξοφλήσαμε…. Ξέρεις τι; Δεν τον θέλω ρε τον διορισμό σου. Σιχάθηκα, κουράστηκα, ντράπηκα να βλέπω να χτυπάνε συναδέλφους μου. Εσύ αλήθεια δεν ντράπηκες καθόλου; Τίποτα δε θέλω από σένα, μόνο τα δέκα χρόνια μου δώσε μου πίσω και ξοφλήσαμε. Τον κάθε Σεπτέμβρη που πάθαινα κρίσεις πανικού μη ξέροντας αν και πού θα δουλέψω, τον θέλω πίσω. Τα Χριστούγεννα που περνούσα μακριά από τους δικούς μου γιατί δεν ερχόταν πλοίο να μας πάρει, τα καλοκαίρια που επέστρεφα στο παιδικό μου δωμάτιο άνεργη, άφραγκη και χωρίς ένσημα τα θέλω όλα πίσω. Τα δέκα χρόνια μου θέλω πίσω και ξοφλήσαμε».

Και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου που το Νομοσχέδιο θα  συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, οι εκπαιδευτικοί θα είναι έξω… Και όπως σημειώνεται ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις από την Δευτέρα, 14/1 και καλούν σε νέα απεργία.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση;  «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα! Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις  ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».