Νάξος: Οι εκπαιδευτικοί στους ...δρόμους (02/03) και στάση εργασίας

Οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας καλά κρατούν… Τόσο στην Αθμια όσο κα στην Βθμια και με σημείο αναφοράς το γεγονός ότι πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα με τους αναπληρωτές που συνεχίζουν να βρίσκονται με μία βαλίτσα στο χέρι και να μην φαίνεται φως στο τούνελ…

Και έτσι όπως διαβάζουμε «η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ για την Παρασκευή 2 Μαρτίου συμπληρωματικά με την τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ (11-2 ) την ίδια μέρα, προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους στη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκείνη τη μέρα στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 μ.μ., με αίτημα τους μόνιμους διορισμούς στην Παιδεία. Έτσι στις 2 Μαρτίου κηρύσσεται ουσιαστικά απεργία για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην περιοχή της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων». Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση «η ΟΛΜΕ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για την οικονομική κάλυψη της μετακίνησης όλων των συναδέλφων που θα μετακινηθούν από την περιοχή της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων προς Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ , με αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Οι συνάδελφοι να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους και θα ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων τους».

Στη Νάξο έχουμε κινητοποίηση 

Και ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στη Νάξο αλλά και στα άλλα νησιά των Νοτίων Κυκλάδων.. Όπως διαβάσαμε στην σελίδα των εκπαιδευτικών Αβθμίας εκπαίδευσης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων πάμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Μαρτίου στην πλατεία Πρωτοδικείου… Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Ύστερα από το αίτημα των σωματείων Αθμιας Εκπαίδευσης για ανάγκη κινητοποίησης σχετικά με την αδιοριστία στην εκπαίδευση ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων καλεί σε Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2/3,στην Πλατεία Πρωτοδικείου και ώρα 13.00. Επίσης, το Δ.Σ του Συλλόγου μας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 2/3, τις τρεις πρώτες ώρες της πρωινής ζώνης ( 8-11), υπενθυμίζουμε ότι η ΔΟΕ έχει ήδη προκηρύξει 3ωρη Στάση Εργασίας , με την απόφαση της (Αριθμ.Πρ. 513 27/2/2018) για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής και ολοήμερης ζώνης, προκειμένου να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές στην πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Είμαστε ΑΟΡΑΤΟΙ για το Υπουργείο, όμως δεν μπορεί και δε γίνεται να είμαστε ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ! Ζητάμε τη στήριξη όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών, με σκοπό την περαιτέρω αγωνιστική κινητοποίηση όλων μας. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση.

Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και για όλους τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και μόνιμους) να σπάσει η αδιοριστία στους διορισμούς. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία μας και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες. Μόνο έτσι μπορεί να ανασάνει το δημόσιο σχολείο και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει ψήφισμα, με βασικό στόχο μας την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών χωρίς αποκλεισμούς σε γενική και ειδική αγωγή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αδιοριστία και την ελαστική απασχόληση. Η στήριξη και η συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας κρίνεται απαραίτητη!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News