Νάξος: Οι μαθητές τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Διανύουμε το τριήμερο των εκδηλώσεων για την εθνική και θρησκευτική  εορτή της 25ης Μαρτίου και όπως είναι αναμενόμενο, η Νάξος ακολουθώντας την παράδοση είναι σε χαρμόσυνη ατμόσφαιρα… Ακολουθείτε το Τυπικό με πρώτο … πιάτο, την χθεσινή ημέρα, Παρασκευή 22 Μαρτίου όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τιμή των μαθητών στο μνημείο των Ηρώων. Όλα τα σχολεία της πόλης, όπως και το Σώμα Προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι βρέθηκαν στο λιμάνι της Νάξου όπου και προχώρησαν στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων.

Και βέβαια υπό το βλέμμα μελών της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη… Και στη συνέχεια ακολούθησε η μαθητική παρέλαση…

Με βάση το πρόγραμμα, την Δευτέρα 25 Μαρτίου, Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα. Και στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και των πολιτών.

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει η κα Μαρία Σταματοπούλου Θεολόγος, Καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Νάξου.

Στη Δοξολογία θα παραστούν και οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες κάθε Σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Και λίγη ώρα αργότερα, στις 11.00 θα έχουμε την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων…

Από τους κ.κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Έπαρχο Νάξου ως Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Τάγματος Εθνοφυλακής, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος, Λιμενάρχη, Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου,  Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κυκλάδων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνι εκπρόσωποι των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Δήμο.

Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός Ύμνος.

Και δεκαπέντε λεπτά αργότερα

Παρέλαση μαθητών και μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών.

Και δεξίωση στο Δημαρχείο Νάξου.

Τα της Ιεροτελεστίας θα φροντίσει η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, τα της συμμετοχής του Στρατού, του Ναυτικού Παρ/ρίου και τα της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και το Λιμεναρχείο Νάξου.

Την ορθή τήρηση του προγράμματος θα φροντίσει ο κ. Εμμανουήλ Κατσούλης, καθηγητής φυσικής αγωγής του Γενικού Λυκείου Νάξου.

Οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Κοινοτήτων, οι μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοινοτήτων θα καταθέσουν στεφάνι στα κατά τόπους Μνημεία των Ηρώων μετά τη Δοξολογία και θα παρελάσουν στις κεντρικές οδούς των Κοινοτήτων τους.

Στην Κοινότητα Φιλωτίου η Δοξολογία θα τελεσθεί στις 10:00, ενώ στην Κοινότητα Χαλκείου στις 11:00.

Οι κατά τόπους Εφημέριοι των Ιερών Ναών παρακαλούνται να φροντίσουν τα της Ιεροτελεστίας.

Περισσότερες φωτογραφίες από τον Πέτρο Τσακωνιάτη στην ιστοσελίδα naxospress.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News