Νάξος: Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου επιστρέφουν σήμερα (19/04) στη τάξη

Υπάρχουν κάποιοι αγώνες που κερδίζεις και κάποιοι άλλοι που μοιάζουν αδύνατοι αλλά οφείλεις να δώσεις τον αγώνα... Κι όχι για την τιμή των όπλων, κυρίως για την αξιοπρέπεια και τον εαυτό σου... Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Νάξου (συνολικά 26) εδώ και μία εβδομάδα πήραν την απόφαση να απέχουν από τα μαθήματά τους, ενώνοντας τη φωνή τους με τους μαθητές όλων των Εσπερινών Λυκείων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισαγωγή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και όχι μόνο..

Οπως διαβάζουμε στις ανακοινώσεις εκπροσώπων από τα Εσπερινά Λύκεια " Με επανειλημμένες κρούσεις και πιέσεις που ασκήσαμε, ώστε να λάβουμε κάποια απάντηση, η μόνη ανεπίσημη που πήραμε, ήταν ότι, επικαλούμενοι την ισονομία μεταξύ Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων, η ενιαία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, είναι το βασικό σκεπτικό, πάνω στο οποίο βασίστηκε όλο το νομοσχέδιο και δεν γίνονται εξαιρέσεις. Δεν γίνονται εξαιρέσεις για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, είναι ενήλικες, σκληρά εργαζόμενοι, γονείς. Άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους και συνάμα να μορφωθούν, ώστε να έχουν ένα ελπιδοφόρο αύριο. Δεν γίνονται εξαιρέσεις για εμάς, διότι για το υπουργείο παιδείας, είμαστε ενός κατώτερου Θεού παιδιά".

Συν τοις άλλοις είχαν και το θέμα των self tests με τον προγραμματισμό του υπουργείου να τους θέλει εκτός Την πρώτη φορά από το σχολείο, τώρα από το Φαρμακείο.... Η εβδομάδα που πέρασε δεν έφερε αλλαγές. Και οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου που επέλεξαν την μάθηση βρέθηκαν σε αδιέξοδο: Από τη μία μένουμε στο σπίτι και είμαστε ... ασφαλείς, αλλά χάνουμε τη σχολική χρονιά λόγω απουσιών καθότι δεν υπάρχει η κάλυψη των απουσιών και βέβαια δεν λειτουργεί η τηλεκπαίδευση. Και από την άλλη, επιστρέφουμε στο σχολείο, η ζώσα εκπαίδευση ξεκινάει αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κρούσμα από τη στιγμή που αυτή τη περίοδο η έξαρση είναι μεγάλη και το κυριότερο, οι νέοι πλέον είναι στο στόχαστρο της πανδημίας... " Και επέλεξαν τη λήξη της αποχής και επιστροφή στο σχολείο.

Οι μαθητές του Εσπερινού Λύκειου της Νάξου θα είναι σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου κανονικά στο σχολείο. Στο Γενικό Λύκειο Νάξου "Μανώλης Γλέζος" που τους φιλοξενεί. Κι αυτό γιατί επιθυμούν την μάθηση. Θέλουν να πάρουν το απολυτήριο. Επιθυμούν (οι περισσότεροι) να δοκιμάσουν την τύχη τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Εστω και με αλλαγή μεσούσης της σχολικής χρονιάς στο όνομα της ισότητας (σ.σ αλήθεια εάν ήταν ανάποδη η αλλαγή το Υπουργείο θα σφύριζε αδιάφορα;)... Κι αυτό γιατί κάνουν πράξη το διά βίου μάθηση κάτι που ακούγεται ως ανέκδοτο για τους μικρότερους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News