Νάξος: Παρουσία Παραμυθιώτου σε τρία σχολεία η αυριανή (11/09) τελετή αγιασμού

Η .. ώρα έφτασε. Και το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα ηχήσει αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας... Οπως βέβαια και στη Νάξο. Μάλιστα, στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων θα βρίσκεται  η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Μαρκέλλα Παραμυθιώτου. Και έχοντας στο πλευρό της το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, θα παραστούν στην τέλεση του αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Νάξου και στο ΓΕΛ Νάξου... 

Ποιο είναι το πρόγραμμα σχετικά με την ώρα έναρξης του αγιασμού σε κάθε σχολείο της Χώρας Νάξου:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
10:30 π.μ. Α΄ Νηπιαγωγείο Νάξου
09:30 π.μ. Β΄ Νηπιαγωγείο Νάξου
09:00 π.μ. Γ΄ Νηπιαγωγείο Νάξου
08:30 π.μ. Δ΄ Νηπιαγωγείο Νάξου
09:30 π.μ. ΣΤ΄ & Ζ΄ Νηπιαγωγεία Νάξου

ΔΗΜΟΤΙΚΑ
08:30 π.μ. Α΄ Δημοτικό Νάξου
10:00 π.μ. Β΄ Δημοτικό Νάξου
10:30 π.μ. Γ΄ Δημοτικό Νάξου
10:00 π.μ. Δ΄ Δημοτικό Νάξου

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
09:00 π.μ. Α΄ Γυμνάσιο Νάξου
09:30 π.μ. Β΄ Γυμνάσιο Νάξου

ΛΥΚΕΙΟ
10:00 π.μ. Λύκειο Νάξου

Μετά τον αγιασμό, η κα Παραμυθιώτου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου και εκπαιδευτικούς φορείς, για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Νάξου. 

Και τέλος να σημειώσουμε ότι όπως έχουμε αναφέρει όλοι οι διευθυντές των σχολείων έχουν δώσει οδηγίες ώστε να μην γίνει χρήση πλαστικής σακούλας.. Της γνωστής - αυθεντικής κατά τα άλλα - μπλε σακούλας που σημάδεψε τα μαθητικά μας χρόνια. Μάλιστα, σε αρκετά σχολεία δεν θα δοθούν την ίδια ημέρα το σύνολο των βιβλίων... Γίνεται έκκλησή να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές πάνινες τσάντες καθότι μέσα από τα σχολεία ξεκινάει άλλωστε και η διαμόρφωση οικολογικού χαρακτήρα στα παιδιά που είναι και τα πλέον δοτικά σε τέτοιες ενέργειες...  Όπως κι εάν έχει ...  “Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και πρόοδο στις σπουδές τους”