Νάξος - Σχολείο Φιλωτίου: Δύο κρούσματα και έναρξη τηλεκπαίδευσης

Σχολείο Φιλωτίου

«… Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου θα κλείσει από αύριο και για 14 ημέρες….»

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Δημήτρη Λιανού, έγινε γνωστό ότι το σχολείο Φιλωτίου προχωρεί σε αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες… Αιτία; Το γεγονός ότι εντοπίστηκαν θετικοί εκπαιδευτικοί μέσα από τη διαδικασία των rapid tests που έγιναν χθες στο Φιλώτι της Νάξου και κάλυψε όλους όσους ήθελαν να εξεταστούν. Όχι μόνο από το χωριό αλλά και από τους γειτονικούς οικισμούς…

Χθες το βράδυ είχαμε και ανακοίνωση από τη διεύθυνση του σχολείου που ανέφερε ποιοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό (σ.σ. υπάρχει και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό των social media του Διευθυντή) αλλά και το πότε ξεκινάει η τηλεκπαίδευση…  

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών & μαθητριών του σχολείου,κατά το σημερινό 25/2/2021 διαγνωστικό έλεγχο με ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (rapid test) που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης προσήλθαν για διαγνωστικό έλεγχο.

     Ο διευθυντής Αριστείδης Γρατσίας και ο δάσκαλος Μιχάλης Κύλης ανιχνεύθηκαν θετικοί στον ιό covid19.

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για σχολεία,θεωρούνται στενές επαφές.

Για το  λόγο αυτό το σχολείο πρέπει να παραμείνει κλειστό για 14 μέρες.

       Η πανδημία μας έχει ταλαιπωρήσει και κουράσει,πρέπει όμως να επιδείξουμε υπομονή, κοινωνική υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη,εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής που γνωρίζουμε,για να επανέλθουμε στην κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε.

       Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα ενημερωθούν γι'αυτό οι γονείς.

Για αύριο Παρασκευή, η τηλεκπαίδευση θα γίνει 2:10 μ.μ

Ανακοίνωση Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών & μαθητριών του σχολείου,κατά το σημερινό 25/2/2021 διαγνωστικό...

Δημοσιεύτηκε από Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News