Νάξος: Συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ε' Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Νάξος - σχολείο

Μπορεί η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια έχουμε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μάλιστα ουκ ολίγων, όμως τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ουκ ολίγα. Και μάλιστα σε τομείς που έχουν να κάνουν με την παράλληλη στήριξη (και όχι μόνο)... Αποτέλεσμα; Την έντονη φημολογία για συγχωνεύσεις τμημάτων ώστε να καλυφθούν τα κενά..  Αλλά στη Νάξο και δη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου η φήμη γίνεται πραγματικότητα... Αυτό μας ενημερώνει και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τονίζοντας "  Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά υπάρχουν 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, 2 υπό διερεύνηση καθώς και 2 μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τάξη υποδοχής, όταν τοποθετήσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, ζητάτε ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, να υποβληθούν, στον επιβαρυντικό για την ψυχολογία τους, επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών τους σχέσεων με τους συμμαθητές - φίλους τους, αλλά και με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Να σημειωθεί πως καμία μεταβολή στον αριθμό των μαθητών δεν έχει επέλθει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα αναχωρήσεων και εγγραφών, οπότε η απόφασή σας για συνένωση τμημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αρχή του σχολικού έτους. Ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος με αυτόν που υπήρχε κατά την τριχοτόμηση του τμήματος"

Και υποστηρίζουν " Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, σας δηλώνουμε πως θα προασπιστούμε θερμά το δικαίωμα των παιδιών μας σε πρόσφορη και ασφαλή εκπαίδευση".

Μιλάμε για 49 παιδιά που βρίσκονται στην Ε' Τάξη, επτά εκ των οποίων είναι σε καθεστώς ένταξης" και με βάση τα νέα δεδομένα θα δημιουργηθούν δύο τμήματα των 25 παιδιών (25 και 24) ώστε να καλύπτονται οι ώρες..  Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα λύση και θα αποφύγουμε αντιπαραθέσεις που σίγουρα δεν κάνουν καλό κυρίως στα παιδιά... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου (φέρει την υπογραφή των Σαντέλ Κασσάρ και Μαργαρίτα - Ελένη Λατσού, προέδρου και γραμματέα αντίστοιχα). Τίτλος; Ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης τμημάτων του σχολείου"

"Εχθές, 12 Οκτωβρίου 2021, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου μας, ενημερωθήκαμε για την ξαφνική απόφαση συγχώνευσης των τμημάτων της Ε’ Δημοτικού. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνέλευση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Ε’ Δημοτικού, στους οποίους έπεσε «ως κεραυνός εν αιθρία» η επικείμενη αλλαγή στα τμήματα των παιδιών τους, εν μέσω σχολικής χρονιάς.

Αρχικά, δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και πάρα την ορθή τήρηση των μέτρων (όπως είναι η τήρηση της χρήσης μάσκας), θεωρούμε πως η συγχώνευση των τμημάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, καθώς και του περίγυρού τους!

Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη την εν λόγω απόφαση ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές απέχουν από την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για σχεδόν ενάμισι χρόνο. Έχουμε διαπιστώσει ότι τα διαστήματα της καραντίνας έχουν προκαλέσει μαθησιακά κενά στα παιδιά μας, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε ότι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν ξανά στο ρόλο τους ως μαθητές.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα συγκεκριμένα τμήματα που ζητείτε να συγχωνευθούν, έχουν μεταβληθεί στο παρελθόν, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που χρήζουν ειδικής υποστήριξης, μέσω φοίτησης σε Τμήμα Ένταξης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η τάξη. Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά υπάρχουν 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, 2 υπό διερεύνηση καθώς και 2 μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τάξη υποδοχής, όταν τοποθετήσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, ζητάτε ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, να υποβληθούν, στον επιβαρυντικό για την ψυχολογία τους, επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών τους σχέσεων με τους συμμαθητές - φίλους τους, αλλά και με τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Να σημειωθεί πως καμία μεταβολή στον αριθμό των μαθητών δεν έχει επέλθει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα αναχωρήσεων και εγγραφών, οπότε η απόφασή σας για συνένωση τμημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αρχή του σχολικού έτους. Ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος με αυτόν που υπήρχε κατά την τριχοτόμηση του τμήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, σας δηλώνουμε πως θα προασπιστούμε θερμά το δικαίωμα των παιδιών μας σε πρόσφορη και ασφαλή εκπαίδευση .

Ζητάμε, λοιπόν, αντί να μειώνετε τον αριθμό των τμημάτων του σχολείου μας, να φροντίσετε για την άμεση τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού που χρειάζεται το σχολείο και τα παιδιά μας για την σωστή εκπαίδευσή τους.

Ευελπιστούμε πως θα πράξετε τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το αίτημά μας να γίνει άμεσα αποδεκτό, και η νέα χρονιά να συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τα παιδιά μας".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News