Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ε' Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Νάξος: Συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ε’ Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου

|

Συγχωνεύσεις τμημάτων στο 3ο Δημοτικό σχολείο Νάξου – Ποιοι είναι οι λόγοι και τι αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 

Μπορεί η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια έχουμε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μάλιστα ουκ ολίγων, όμως τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ουκ ολίγα. Και μάλιστα σε τομείς που έχουν να κάνουν με την παράλληλη στήριξη (και όχι μόνο)… Αποτέλεσμα; Την έντονη φημολογία για συγχωνεύσεις τμημάτων ώστε να καλυφθούν τα κενά..  Αλλά στη Νάξο και δη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου η φήμη γίνεται πραγματικότητα… Αυτό μας ενημερώνει και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τονίζοντας ”  Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά υπάρχουν 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, 2 υπό διερεύνηση καθώς και 2 μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τάξη υποδοχής, όταν τοποθετήσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, ζητάτε ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, να υποβληθούν, στον επιβαρυντικό για την ψυχολογία τους, επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών τους σχέσεων με τους συμμαθητές – φίλους τους, αλλά και με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Να σημειωθεί πως καμία μεταβολή στον αριθμό των μαθητών δεν έχει επέλθει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα αναχωρήσεων και εγγραφών, οπότε η απόφασή σας για συνένωση τμημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αρχή του σχολικού έτους. Ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος με αυτόν που υπήρχε κατά την τριχοτόμηση του τμήματος”

Και υποστηρίζουν ” Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, σας δηλώνουμε πως θα προασπιστούμε θερμά το δικαίωμα των παιδιών μας σε πρόσφορη και ασφαλή εκπαίδευση”.

Μιλάμε για 49 παιδιά που βρίσκονται στην Ε’ Τάξη, επτά εκ των οποίων είναι σε καθεστώς ένταξης” και με βάση τα νέα δεδομένα θα δημιουργηθούν δύο τμήματα των 25 παιδιών (25 και 24) ώστε να καλύπτονται οι ώρες..  Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα λύση και θα αποφύγουμε αντιπαραθέσεις που σίγουρα δεν κάνουν καλό κυρίως στα παιδιά… 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου (φέρει την υπογραφή των Σαντέλ Κασσάρ και Μαργαρίτα – Ελένη Λατσού, προέδρου και γραμματέα αντίστοιχα). Τίτλος; Ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης τμημάτων του σχολείου”

“Εχθές, 12 Οκτωβρίου 2021, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου μας, ενημερωθήκαμε για την ξαφνική απόφαση συγχώνευσης των τμημάτων της Ε’ Δημοτικού. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνέλευση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Ε’ Δημοτικού, στους οποίους έπεσε «ως κεραυνός εν αιθρία» η επικείμενη αλλαγή στα τμήματα των παιδιών τους, εν μέσω σχολικής χρονιάς.

Αρχικά, δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και πάρα την ορθή τήρηση των μέτρων (όπως είναι η τήρηση της χρήσης μάσκας), θεωρούμε πως η συγχώνευση των τμημάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, καθώς και του περίγυρού τους!

Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη την εν λόγω απόφαση ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές απέχουν από την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για σχεδόν ενάμισι χρόνο. Έχουμε διαπιστώσει ότι τα διαστήματα της καραντίνας έχουν προκαλέσει μαθησιακά κενά στα παιδιά μας, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε ότι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν ξανά στο ρόλο τους ως μαθητές.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα συγκεκριμένα τμήματα που ζητείτε να συγχωνευθούν, έχουν μεταβληθεί στο παρελθόν, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που χρήζουν ειδικής υποστήριξης, μέσω φοίτησης σε Τμήμα Ένταξης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η τάξη. Συγκεκριμένα στα τμήματα αυτά υπάρχουν 3 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, 2 υπό διερεύνηση καθώς και 2 μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τάξη υποδοχής, όταν τοποθετήσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, ζητάτε ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, να υποβληθούν, στον επιβαρυντικό για την ψυχολογία τους, επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών τους σχέσεων με τους συμμαθητές – φίλους τους, αλλά και με τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Να σημειωθεί πως καμία μεταβολή στον αριθμό των μαθητών δεν έχει επέλθει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα αναχωρήσεων και εγγραφών, οπότε η απόφασή σας για συνένωση τμημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αρχή του σχολικού έτους. Ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος με αυτόν που υπήρχε κατά την τριχοτόμηση του τμήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, σας δηλώνουμε πως θα προασπιστούμε θερμά το δικαίωμα των παιδιών μας σε πρόσφορη και ασφαλή εκπαίδευση .

Ζητάμε, λοιπόν, αντί να μειώνετε τον αριθμό των τμημάτων του σχολείου μας, να φροντίσετε για την άμεση τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού που χρειάζεται το σχολείο και τα παιδιά μας για την σωστή εκπαίδευσή τους.

Ευελπιστούμε πως θα πράξετε τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το αίτημά μας να γίνει άμεσα αποδεκτό, και η νέα χρονιά να συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τα παιδιά μας”.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα