Νάξος - Θερινό Σχολείο: Η Νίκη Ευελπίδου και η γεωμορφολογία της Νάξου

Σε μία εποχή που καθημερινά διαβάζουμε ότι είναι θέμα χρόνου να βυθιστούν πόλεις λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έρχεται η Dr Νίκη Ευελπίδου να μας δείξει ότι μέσα από το παρελθόν θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει μαθήματα ώστε να μην φτάναμε σ' αυτό το σημείο σήμερα...  

Αυτός είναι ουσιαστικά και ο τίτλος της αυριανής της ομιλίας στο Δημαρχείο Νάξου, στο Ιακ. Καμπανέλλης. Εκεί όπου θα μιλήσει ενόψει του Θερινού Σχολείου με θέμα τις μεταβολές της θάλασσας. Σε ένα ...σχολείο που γίνεται με τη συνεργασία του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και εκτός της κας Ευελπίδου (σ.σ. είναι επίσημος δημότης Νάξου μετά από 22 χρόνια ερευνών) την εποπτεία των μαθημάτων έχει ο καθηγητής Ευθύμης Καρύμπαλης. Το σχολείο θα διαρκέσει έως την 1η Σεπτεμβρίου, οι μαθητές είναι ήδη εδώ και .... 

Αα έχουμε και τη πρόσκληση για την συγκεκριμένη δράση, την αυριανή ομιλία καλέ... Που αναφέρει ¨Επιτομή της επιστήμης, η έρευνα. 
Οι ερευνητές ταγμένοι και προσηλωμένοι στην παθιασμένη αναζήτηση με στόχο την ανακάλυψη και την κατανόηση των μηχανισμών και των διεργασιών που μας έφεραν στο σήμερα. Η δύναμη και το κύρος, συνοδοί της κάθε ανακάλυψης, παραχωρούν το πρώτο σκαλί του βάθρου στην ικανοποίηση της προσφοράς κάτι χρήσιμου στον υπόλοιπο κόσμο για να γίνει η ζωή μας καλύτερη.

Η γεωλογική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στη Νάξο από τη Νίκη Ευελπίδου απαριθμεί 22 έτη συνεχιζόμενης και αδιάλειπτης προσφοράς που μεταλαμπαδεύεται με πολλούς τρόπους σε νέες γενιές ερευνητών. Στο φετινό θερινό σχολείο οι φοιτητές θα μυηθούν στην έρευνα, αφού το γεωλογικό εργαστήρι της Νάξου είναι ανεξάντλητο όπως και η ομορφιά της.

Παράλληλα θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε και να ενημερωθούμε για πολύ σημαντικές έρευνες στο νησί μας, ολοκληρωμένες με τα αποτελέσματά τους καθώς και για τις εξελισσόμενες, στη Διάλεξη της Dr., Dr., MSc, Νίκης Ευελπίδου την Δευτέρα 26/8 στις 10:00' το πρωί στο Δημαρχείο Νάξου".