Νάξος - Τζιώτης για Νίκο Προμπονά: "θα τον ευγνωμονούμε ες αεί γιατί μάς δίδαξε την αξία του σεμνού ήθους"

".... Ο Νικος αγαπήθηκε από όλους μας για τον αδαμάντινο, πράο, γλυκύ και όντως ανθρώπινο χαρακτήρα του και συγρόνως ετύγχανε του ενθουσιώδους θαυμασμού μας για την επιστημονική του πληρότητα! Τον Νίκο θα τον ευγνωμονούμε Ες αεί γιατί μάς δίδαξε την αξία του σεμνού ήθους και της επιστημονικής έρευνας και συγγραφής!..." Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media, ο αγαπημένος μας εκπαιδευτικός και συγγραφέας αλλά και ενεργό μέλος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, Αντώνης Τζιώτης, σχολιάζοντας την είδηση του θανάτου του Νίκου Προμπονά του Τζώρτζη... Εκπαιδευτικό με καταγωγή από τη Νάξο αλλά έντονη εκπαιδευτική δράση και συγγραφική με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και της λαογραφίας των νησιών των Κυκλάδων... 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του εκπαιδευτικού Αντώνη Τζιώτη 

"Ο Νίκος Προμπονάς, υπήρξε μία από τις επιφανεστερες πνευματικές μορφές των Κυκλάδων.Ανθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά υψίστου επιστημονικού κύρους, ο Νίκος ετύγχανε της μεγάλης αγάπης του κυκλαδικού κόσμου.Το εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο στερεώνουν αιώνια και ευγνώμονα μνήμη του ονόματός του.

Η Νάξος, ως αγαπημένος γενέθλιος τόπος του και η Σίφνος , ομοίως, ως αγαπημένος τόπος της εκπαιδευτικής και εγγάμου ζωής του, ευτυχησαν να καυχώνται ότι ο Νίκος Προμπονάς υπήρξε λαμπρό τέκνο τους. Το πλούσιο συγγραφικό έργο του Νίκου, καλύπτει θέματα ναξιακού και σιφναϊκού ενδιαφέροντες.Η εργογραφία του, μάλιστα, για την Σίφνο, συνιστά μέγα συγγραφικό θησαυρό για το όμορφο αυτό κυκλαδονήσι.
Ο Νίκος Προμπονάς, υπήρξε σοβαρός, υπεύθυνος και εγκυρος επιστημονικός ερευνητής των θεμάτων με τα οποία κατέγινε. Γι'αυτό και κατέλιπε έργο και πλουσιότατο και επαινετού επιστημονικού μεγέθους! Παράλληλα όμως αφήνει και φήμη ανδρός λαμπροτάτου ήθους!

Ο Νικος αγαπήθηκε από όλους μας για τον αδαμάντινο, πράο, γλυκύ και όντως ανθρώπινο χαρακτήρα του και συγρόνως ετύγχανε του ενθουσιώδους θαυμασμού μας για την επιστημονική του πληρότητα!
Τον Νίκο θα τον ευγνωμονούμε Ες αεί γιατί μάς δίδαξε την αξία του σεμνού ήθους και της επιστημονικής έρευνας και συγγραφής!
Αθάνατος! "

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News