Νάξος: Ξεκινάει σήμερα (25/03) η θεματική εβδομάδα του 2ου Γυμνασίου

Η σχολική περίοδος έχει αρκετές θεματικές εβδομάδες σε μία προσπάθεια να δοθούν περισσότερες παραστάσεις στους μαθητές και κυρίως να έχουν την δυνατότητα εκμάθησης για ζητήματα όπως η Κυκλοφοριακή Αγωγή ή η διατροφή ή ο εθισμός μέσα από ομιλίες ειδικών… Ανθρώπων που μέσα από την εμπειρία τους ή την επιστημονική τους κατάρτιση είναι σε θέση να προσφέρουν τροφή για σκέψη στους έφηβους..

Και το 2ο Γυμνάσιο Νάξου όπου μας ανακοίνωσε η διευθύντριά του Σοφία Κρητικού ξεκινάει από σήμερα Κυριακή 25 Μαρτίου την θεματική εβδομάδα που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και εστιάζει στους βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων  γ) τις έμφυλες ταυτότητες, δ) την  «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια».

Και το πρώτο …μάθημα / ομιλία, αυτή της Εύας Σπαθάρα, με θέμα «Τα φύλα εκ-παιδεύονται κι αλλιώς: Ο Ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην προώθηση της ισότητας αγοριών και κοριτσιών». Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου και με ώρα έναρξης την 7η απογευματινή…

Η Θεματική εβδομάδα θα έχει διάρκεια έως την επόμενη Παρασκευή 30 Μαρτίου και για την υποστήριξη των μαθημάτων / Ομιλιών έχουν κληθεί και θα επισκεφτούν το σχολείο  κλιμάκια ειδικών και συγκεκριμένα

- η Εύα  Σπαθάρα, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,

- η Κλειώ Κουνδουράκη και η Φωτεινή  Θεοδωροπούλου, ψυχολόγοι και  στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Θησέας Κυκλάδες

αλλά και ο Χαρίλαος Μπίτσιος, Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου.

Στο πλαίσιο αυτό θα λάβουν χώρα  και εκδηλώσεις για τους γονείς και τα μέλη της ευρύτερης κοινότητας.  Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

- Ομιλία με θέμα «Τα φύλα εκ-παιδεύονται κι αλλιώς: Ο Ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην προώθηση της ισότητας αγοριών και κοριτσιών» με ομιλήτρια την κα Εύα Σπαθάρα, στέλεχος του Υπουργείου  Εσωτερικών- Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Η συγκεκριμένη παρέμβαση  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25-03-2018, ώρα 7-8:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου και έχει στόχο την ανάδειξη της σημαντικότητας του φύλου ως προς την ανατροφή,  διαπαιδαγώγηση κι εξέλιξη  των  παιδιών και την  ευαισθητοποίηση  εκπαιδευτικών και γονέων στην  προώθηση της ισότητας, την κατάργηση των έμφυλων στερεοτύπων και διακρίσεων που το φύλο παράγει.

- Συνάντηση – συζήτηση με θέμα «Οικογένεια – Σχολείο και εξαρτήσεις. Συνεργαζόμαστε για την πρόληψη» με συντονίστριες τις κυρίες Κλειώ Κουνδουράκη και Φωτεινή Θεοδωροπούλου, ψυχολόγοι και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Θησέας Κυκλάδες. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου την Τρίτη 27-3-2018 στις 6-7:30μ.μ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάξου και του Ξενοδοχείου «Γρόττα», τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε επίσης την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικοδήμου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News