Νάξος - Ζ. Μακρή: Υποχρέωση του Δήμου να βάλει το όνομα "Γενικό Λύκειο Νάξου - Μανώλης Γλέζος"

Λύκειο - Γλέζος

Δουλειά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ή της τοπικής σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η τοποθέτηση της ταμπέλας στο σχολείο και όχι δική μας ανέφερε στην απάντησή της η Ζωή Μακρή, υφυπουργός Παιδείας… Σε ποιον ή ποιους απάντησε;

Στην ερώτηση «"Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά, η μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος», παρά την από 6/10/2020 σχετική απόφαση;" Ερώτηση που είχαν καταθέσει στις αρχές Φεβρουαρίου οι τρεις βουλευτές του ΜέΡΑ25 στη Βουλή των Ελλήνων και προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως... Οι κα Φωτεινή Μπακαδήμα, Κρίτων Αρσένης και Κλέων Γρηγοριάδης είχαν ζητήσει να μάθουν τι γίνεται με την υπόθεση "μετονομασία" του Γενικού Λυκείου Νάξου σε "Μανώλης Γλέζος" κι αυτό γιατί αν και από τις 6 Οκτωβρίου υπάρχει η σχετική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, αυτή ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Και η απάντηση ήρθε σήμερα, όχι από την κα Κεραμέως αλλά από την αρμόδια υφυπουργό Ζωή Μακρή… Που ανέφερε ότι: Το  Γενικό Λύκειο Νάξου μετονομάστηκε σε Γενικό Λύκειο Νάξου –«Μανώλης Γλέζος» με την υπ’ αριθ. 133763/Δ2/05-10-2020 Υ.Α. (ΦΕΚ Β ́ 4409).

Η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση απεστάλη στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων με το υπ’ αρ. πρωτ. 135514/Δ2/07-10-2020  έγγραφο  του  ΥΠΑΙΘ  με  θέμα:  «Γνωστοποίηση  Δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης».

Περαιτέρω, σύμφωνα  με  το  υπ’  αριθ. Φ2.1/874/9-2-2021 έγγραφο  της  Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων: «...μετά την έκδοση του ΦΕΚ 4409/τ.β/06-10-2020 και την αποστολή του στη ΔΔΕ Κυκλάδων ....έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες που αφορούν την ΔΔΕ Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα:

Διαβιβάστηκε την 8ηΟκτωβρίου 2020 (αυθημερόν) η απόφαση στο ΓΕΛ Νάξου

Ελέγχθηκε από εκείνη την ημέρα ότι:

Πραγματοποιήθηκε η αλλαγή της ονομασίας στο πληροφοριακό σύστημα myschool- με τη φροντίδα του ΥΠΑΙΘ

Τηρείται η νέα ονομασία στα έγγραφα του σχολείου και άλλαξε η σφραγίδα του  ΓΕΛ  Νάξου  Μανώλης  Γλέζος -με  τη  φροντίδα  του  Διευθυντή  του σχολείου.

Και … σε ό,τι αφορά περαιτέρω ενέργειες, όπως π.χ. η αλλαγή ταμπέλας σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι αρμόδιος φορέας για τις λειτουργικές δαπάνες είναι ο εκάστοτε Δήμος και η  τοπική σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News