Νέος διευθυντής στο ΓΕΛ Νάξου

Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα από τη θητεία τους στη θέση του διευθυντή αξιοποίησαν οι νυν διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νάξου και κατάφεραν σχεδόν όλοι (οι 7 από τους 8) να επανεκλεγούν.

Εξαίρεση αποτελεί το Γενικό Λύκειο Νάξου στο οποίο ο μέχρι προχθές διευθυντής κ. Παναγιώτης Γατσωτής, δεν έθεσε καν υποψηφιότητα και τη θέση του διευθυντή πήρε ο κ. Δημήτρης Σκουλάτος... 

Συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή 19 /06 στήθηκαν κάλπες στα 8 γυμνάσια και Λύκεια της Νάξου για την εκλογή διευθυντή από τον σύλλογο διδασκόντων, με βάση το νέο σύστημα επιλογής που νομοθέτησε η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Εκτός από την ψήφο των εκπαιδευτικών (με βαρύτητα 33% επί των συνολικών μορίων κάθε υποψηφίου) συνυπολογίζονται η εμπειρία και τα ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων (κατά 67%). Η θητεία των νέων διευθυντών θα είναι διετής, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς (μετρούσε η συνέντευξη του υποψηφίου σε υπηρεσιακούς παράγοντες και τα ακαδημαϊκά του προσόντα) ήταν τετραετής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr οι νέοι διευθυντές των σχολείων είναι οι εξής:

Γενικό Λύκειο Νάξου (ΓΕΛ): Δημήτρης Σκουλάτος

Λύκειο Τραγαίας: Κυριακή Γρατσία

Επαγγελματικό Λύκειο Φιλωτίου (ΕΠΑΛ): Ιορδάνης Κυριακίδης 

1ο Γυμνάσιο Νάξου: Γιάννης Κοντόπουλος

2ο Γυμνάσιο Νάξου: Σοφία Κρητικού

Γυμνάσιο Βίβλου: Χατζηπέτρος Ματθαίος

Γυμνάσιο Τραγαίας: Μάκαρης Αντώνης

Γυμνάσιο Σκαδού: Ερωφίλη Σιδερή

Πηγή: naxostimes.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News