Ο Αχιλλέας από την Ηρακλειά κέρδισε υποτροφία μέσω των προγραμμάτων της +πλευσης

Τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου και οι γιατροί της +πλεύσης είναι στις Μικρές Κυκλάδες. Στην ετήσια βόλτα τους για να βοηθήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών.. Όμως, αυτή τη φορά παρουσιάζουν και μία έκπληξη. Στο πλευρό τους είναι και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Pierce, Deree, ALBA) διά της εκπροσώπου του, της αντιπροέδρου Κλώντια Καρύδη - Μπενοπούλου, που για πρώτη φορά συμμετέχει εθελοντικά στις δράσεις της ομάδας. Και σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς των νησιών αυτών (αλλά και όσα βρέθηκε η ομάδα δράσης) εξήγησε το πρόγραμμα και τις  δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, στην άσκηση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών.  Και βέβαια υπήρχε και …βραβείο. Μία πλήρη  υποτροφία στο μαθητή που θα είχε τα προσόντα και συμμετοχή μαθητών σε δύο καλοκαιρινά προγράμματα του Pierce, στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή…

Και χθες είχαμε τις επίσημες ανακοινώσεις… Κι αυτό γιατί έγινε γνωστό το όνομα του μαθητή που κέρδισε την πλήρη υποτροφία που προέρχεται από μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου αλλά και οι τρεις μαθητές που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα θερινά καμπ…

Πλήρη υποτροφία στην Ηρακλειά

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της +πλευσης, η αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Κλώντια Καρύδη-Μπενοπούλου, ανακοίνωσε ότι ο Αχιλλέας Β., μαθητής που τελείωσε την Α’ Λυκείου στο σχολείο της Ηρακλειάς, πρόκειται να φοιτήσει τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου στο σχολείο μας, Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με ολική υποτροφία (συμπεριλαμβανομένου και του κόστους σχολικού).

Ο Αχιλλέας επισκέφτηκε το σχολείο, πέρασε από προφορική συνέντευξη, έδωσε επιτυχώς το τεστ εισαγωγής και πρόκειται να φοιτήσει εκεί από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος του παρέχει διετή υποτροφία, εφόσον έχει ικανοποιητική απόδοση την πρώτη χρονιά.

Η συνεργασία της +πλευσης με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος που οδήγησε σε αυτή την πρώτη υποτροφία έχει ήδη βάλει ρότα για να συνεχιστεί και στον επόμενο Διάπλου και μάλιστα διευρυμένη, καθώς σε συνέχεια αυτής της απόφασης εξετάζεται η θεσμοθέτηση μίας τουλάχιστον αντίστοιχης υποτροφίας κάθε χρόνο, για έναν αριστούχο μαθητή από τα ακριτικά και απομονωμένα νησιά.

Τρεις ακόμη συμμετοχές στα θερινά camp του Pierce

H συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Pierce περιέλαβε επίσης και την δωρεάν συμμετοχή τριών μαθητών Δημοτικού, ενός από την Κίμωλο και δύο από τους Λειψούς, στο Pierce Summer Camp.

Η ενεργή συμμετοχή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο φετινό Διάπλου πλαισιώθηκε με τη δωρεά 5 υπολογιστών και 5 εκτυπωτών σε ισάριθμα σχολεία των νησιών που επισκέφτηκε η +πλευση.

Εξετάζεται επίσης η από την αρχή της σχολικής χρονιάς δυνατότητα ψηφιακής πρόσβασης στο συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό του Pierce μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς των νησιών, αλλά και η στοχευμένη ενίσχυση της διδασκαλίας αγγλικών μέσω on-line courses.

Η κ. Καρύδη-Μπενοπούλου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί αναλυτικά στις δράσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη +πλευση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στο CSR Review, το μόνο ελληνικό περιοδικό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News