Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βράβευσε την κορυφαία μαθήτρια του Νοτίου Αιγαίου

Τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και η Γεωργία Γρυλλάκη κάνει τη Νάξο υπερήφανη… Ο λόγος; Διατήρησε τη παράδοση που θέλει την πρωτιά στο νησί να είναι γένους θηλυκού όσον αφορά τις επιδόσεις στην Γ’ Λυκείου και δη στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μόνο που το χαμηλό αυτό κορίτσι από τη Ποταμιά ανέβασε ακόμη περισσότερο το πήχη… Πρώτο σε όλες τις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο…. Με βαθμούς; Φυσική 20, Χημεία 19,8, Βιολογία 19,6 και έκθεση 18,6 και σύνολο στα 19.534 μόρια…. Και όπως είχε δηλώσει τότε στην ιστοσελίδα μας «να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα ήμουν η καλύτερη στη Νάξο και στις Κυκλάδες. Πόσο μάλλον στο Νότιο Αιγαίο. Οι πρωτιές άλλωστε δεν έχουν σημασία. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα ήμουν πρώτη. Αυτό που πιστεύω είναι στη καλύτερη δυνατή προετοιμασία και όλα μπορούν να συμβούν»

Βράβευση από Δήμο

Έξι σχεδόν μήνες μετά ως φοιτήτρια πλέον συγκεντρώσει βραβεία… Η αρχή από την ΕΑΣ Νάξου ως γόνος γεωργικής οικογένειας και στα πλαίσια των εκδηλώσεων προς τιμή των γυναίκας. Στη συνέχεια ήρθε ο σύλλογος Ποταμιάς «Κάστρο» και μετά η Μητρόπολη Παροναξίας αλλά και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Η βράβευση από το Δήμο Νάξου έγινε σήμερα, Τρίτη 3 Ιανουαρίου όταν και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης δέχθηκε στο γραφείο του την Γεωργία Γρυλάκη, τη φοιτήτρια που όπως σημειώνεται και στο σχετικό δελτίο «πρώτευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2015-2016, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία σε όλο το Νότιο Αιγαίο.  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Ναξίων τη νεαρή φοιτήτρια για τη σπουδαία διάκριση και πρωτιά που χάρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα της και ευχήθηκε καλή πρόοδο, καλή σταδιοδρομία και πάντα ανάλογες επιτυχίες και διακρίσεις στη ζωή της. Ταυτόχρονα, ως επιβράβευση της προσπάθειας της, τής απένειμε το βιβλίο «Αρμενίζοντας στο χρόνο».

Μυστικά και «θέλω»

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, μας είχε αποκαλύψει μικρά και μεγάλα μυστικά από την επιτυχία της… «δεν είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν την οργάνωση. Διάβαζα πάντα ανάλογα με τη διάθεσή μου και μου βγήκε. Δεν πίεσα τον εαυτό μου να διαβάσει όταν δεν ένιωθα ότι θα ήμουν παραγωγική. Οι καλύτερες ώρες για μένα όσον αφορά το διάβασμα ήταν από τις 10 το βράδυ έως τις 2 το πρωί. Και δεν δίστασα αρκετές φορές να διαβάσω ή να κάνω ασκήσεις την τελευταία στιγμή. Όταν δεν μπορούσα το άφηνα. Όμως, βασίστηκα πάνω στις συμβουλές των καθηγητών μου. Τους άκουγα προσεκτικά. Και βέβαια οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου οι οποίοι ήταν δίπλα μου και έδωσαν κι αυτοί τον δικό τους αγώνα και ένιωσα την αγωνία τους»

Και για το μέλλον της είχε αναφέρει ότι «Είμαι ευχαριστημένη για την επιλογή μου, αυτή της ιατρικής σχολής γιατί θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό λειτούργημα. Ελπίζω να ολοκληρώσω όσο γίνεται πιο γρήγορα τις σπουδές και στη συνέχεια να πάρω την ειδικότητα που μου αρέσει περισσότερο. Δεν σκέφτομαι το εξωτερικό ακόμη αν και δεν θα έλεγα όχι στη περίπτωση του μεταπτυχιακού. Ως αισιόδοξος άνθρωπος όμως θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν στην Ελλάδα και θα γίνουν καλύτερα. Και δεν αποκλείω κάποια στιγμή να γυρίσω στη Νάξο και να βοηθήσω τους συντοπίτες μου εδώ από τη θέση του γιατρού».