Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου: Σας ευχαριστούμε για το μάθημα

Σε μία περίοδο που η Δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί να μας πείσει ότι δεν ασχολείται με το θέμα «εκτελέσεις χελωνών στη Νάξο»… Σε μία περίοδο όπου έχουμε 13 νεκρές χελώνες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν εκτελεστεί. Σε μία περίοδο όπου και επίσημα έγγραφα πιστοποιούν ότι υπάρχει θέμα και οι δολοφονίες δεν είναι… φαντασίωση των μελών του Συλλόγου «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου», έρχεται μία απλή σχολική εκδήλωση να αποδείξει ότι υπάρχει ελπίδα. Κι αυτό κρατάμε… Ότι ο σπόρος που έπεσε χθες στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου μπορεί να θεριέψει και να καρπίσει κάποια στιγμή. Δεν ξέρουμε εάν είναι στο άμεσο μέλλον. Αλλά σίγουρα θα θεριέψει. Ξέρετε, μέσα από το σχολείο μπορεί κάποιος να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων πολιτών. Μόνο τα παιδιά έχουν την αθωότητα να κατανοήσουν την ανάγκη για να προστατευτεί το περιβάλλον, τα ζώα ή ερπετά που το περιβάλλουν και να ζήσουμε όλοι αρμονικά. Ακόμη και η ανακύκλωση πρέπει να ξεκινήσει και πάλι από το σχολείο. Όπως έγινε πριν από μερικά χρόνια αλλά την αφήσαμε να χαθεί μέσα από τα χέρια μας…

Και γιατί τα λέμε αυτά; Μα γιατί χθες στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου έγινε αυτό που θα περιμέναμε από τη Δημοτική Αρχή. Να γίνει μία ενημέρωση. Μία συζήτηση γύρω από το θέμα που έχει σχέση με τις χελώνες «καρέτα καρέτα» που κινδυνεύουν με εξαφάνιση γιατί ο … άνθρωπος έχει διάθεση για παιχνίδι. Και το αποτέλεσμα το διαβάζετε σε καθημερινή βάση…

Κι έτσι λοιπόν, στο σχολείο χθες το πρωί είχαμε τη παρουσία του Γιάννη Ορφανού πρόεδρου του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου που όμως σημειώνει και στη σχετική ανάρτηση στην σελίδα του σχολείου στα social media “μας στηρίζει και συντελεί στην υλοποίηση των δράσεων περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των μαθητών του σχολείου μας. Είναι πολύ σημαντικό να βιώνουν τα παιδιά στην καθημερινή τους ζωή βασικές αρχές της κοινωνικής και περιβαλλοντικής νοημοσύνης, αναπτύσσοντας παράλληλα το αίσθημα της συλλογικότητας και την κριτική τους σκέψη. Έτσι, θα λέγαμε ότι μάλλον τα παιδιά είναι αυτά που θα παρασύρουν και τις οικογένειές τους προς μία συμπεριφορά πιο φιλική για το περιβάλλον. Σ' αυτά στηριζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο !!!!!!!!!!!!!

Από τη πλευρά του, ο Γιάννης Ορφανός όπως φάνηκε βίωσε μία ξεχωριστή εμπειρία χθες… Και όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου «23 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα προστασίας της χελώνας και είχαμε την χαρά να βρεθούμε κοντά στους μικρούς μας φίλους στο Δημοτικό σχολείο Φιλωτίου Νάξου. Ενημερώσαμε τα παιδιά για την θαλάσσια χελώνα τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και απαντήσαμε στις εύστοχες ερωτήσεις τους .Ενημέρωση, όμως, για την θαλάσσια χελώνα στη Νάξο , έγινε ΚΑΙ στη μακρινή Αυστρία στο Bundesgymnasium Werndlpark του Steyr , από την καθηγήτρια Eva Bauderer μέλος του Συλλόγου μας και την ευχαριστούμε!!!! Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τα μικρά παιδιά για το περιβάλλον είναι πολύ ενθαρρυντικά χάρη στην ευαισθητοποίηση κυρίως των δασκάλων τους, που ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και ευχόμαστε το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία..».

Και η ευχή μας… Μακάρι κάποια στιγμή οι μεγάλοι να άκουγαν τους μικρούς. Τους ψίθυρους που ενδεχομένως να γίνουν κραυγές… Και εάν τους ακούγαμε ίσως να ήμασταν καλύτεροι. Αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ … μεγάλοι για να σκύψουμε και αφουγκραστούμε τις ανάγκες των παιδιών… Ίσως η χθεσινή ημέρα να ήταν μία αρχή.. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News