Πανελλαδικές 2019: Ανακοινώνονται οι βαθμοί την Παρασκευή (28/06)

Αγωνία τέλος για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, καθώς την Παρασκευή 28 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων εξετάσεων 2019 που θα καθορίσουν και τις βάσεις για το 2019 .

Το υπουργείο Παιδείας με οδηγία που απέστειλε προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα ζητά η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα να γίνει το αργότερο μέχρι χθες Τρίτη , το βράδυ, για όλα τα μαθήματα.

Το τελικό πακετάρισμα -δεματοποίηση των αποκομμάτων μαζί με τις τελικές εκτυπώσεις για αποστολή στα σχολεία  και τις τελικές εκτυπώσεις για ανάρτηση στα σχολεία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου, ώστε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ.

Η αποστολή- διακίνηση θα ξεκινήσει από τα Βαθμολογικά Κέντρα νωρίς το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου, ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες ώρες καθυστέρησης στις νησιωτικές περιοχές.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν  στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι  τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ

Υπήρχε όμως και η αντίδραση καθότι η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι οι βαθμοί λόγω εκλογών θα ανακοινώνονταν στις 10 Ιουλίου... Και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Ηλ. Γεωργαντά την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας: 

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Χθες Δευτέρα 24/6 το μεσημέρι αιφνιδιαστικά αποστείλατε την εγκύκλιο Φ251/101339/Α5 με την υπόδειξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» ζητώντας από τους συναδέλφους βαθμολογητές στα Βαθμολογικά Κέντρα να ολοκληρώσουν την βαθμολόγηση, καταχώρηση και την ηλεκτρονική αποστολή της βαθμολογίας το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου 2019 για όλα τα μαθήματα.

Είναι κατανοητό ότι σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι συνάδελφοί μας και κάτω από πίεση να ολοκληρώσουν το έργο τους στα Βαθμολογικά Κέντρα. Από τη βαθμολόγηση αυτή κρίνεται το μέλλον των μαθητών μας και απαιτείται από πλευράς Υπουργείου να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Οι συνάδελφοί μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν εις πέρας το απαιτητικό έργο της βαθμολόγησης των γραπτών κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η επιπλέον χρονική πίεση από πλευράς Υπουργείου επιδρά αρνητικά στους συναδέλφους οι οποίοι θα πρέπει απερίσπαστοι και χωρίς πίεση να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Τα στενά χρονικά όρια που έχετε επιβάλλει με την παραπάνω εγκύκλιο δεν αρκούν για την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και της καταχώρησης των βαθμολογιών γι’ αυτό ζητούμε εύλογη παράταση της διαδικασίας.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα esos.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News