Πανελλαδικές 2019: Στις 6 Ιουνίου (για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ) ξεκινούν οι εξετάσεις

Και έφτασε η μεγάλη στιγμή. Αν και βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος Μαρτίου, από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2019 για Γενικά και Επαγγελματικά λύκεια. Oι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια ενώ η "αυλαία" των Πανελλαδικών θα πέσει στις 20 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών γενικών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τα ΕΠΑΛ ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τέλος αιτήσεων 

Και βέβαια να σημειώσουμε ότι μέχρι αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 μπορούν οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Από το υπουργείο δε, τονίζεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύτουν την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή τους είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό τους. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχονται στο Λύκειό τους, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης

Φωτο: εφημερίδα "Εθνος"