Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκε η ύλη (έως -30%) των εξετάσεων

Νωρίτερα τελικά απ ότι το περιμέναμε (σ.σ. οι πληροφορίες μιλούσαν για αύριο Παρασκευή 10 Απριλίου) ννακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων 2020, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επέφερε η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα.  Οπως είχε προαναγγελθεί η μείωση της ύλης κυμαίνεται σε ποσοστό 15-25% αν και στα Μαθηματικά αγγίζει και το - 30%  Παράλληλα, όπως διευκρινίζεται, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων, διαψεύδοντας σημερινά σχετικά δημοσιεύματα. 

Να σημειωθεί εδώ ότι  όπως αναφέρουν οι έγκυρες πηγές των «Νέων» από το κτίριο του Αμαρουσίου, συζητάει αυτές τις ημέρες ως πιθανότερη ημερομηνία κατά την οποία μπορούν να ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις την 6η Ιουλίου, περίπου έναν μήνα δηλαδή μετά την περίοδο που θα επρόκειτο κανονικά να ξεκινήσουν (πέρυσι ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου). 

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: 

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του  συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.   

Δείτε τα επισυναπτώμενα pdf σχετικά με την ύλη τόσο στα Γενικά Λύκεια όσο και στα Επαγγελματικά