Πανελλαδικές 2020 - Σαντορίνη: Η Μάρθα Σιγάλα (18.800 μόρια) λέει "ψυχραιμία"

Η 17χρονη Μάρθα Σιγάλα  με καταγωγή απο το Εμπορείο της Σαντορίνης μένει στους Αγίου Αναργύρους στην Αθήνα, και στοχεύει στην εισαγωγή στο τμήμα φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας ως όπλο τα 18.800 μόρια που συγκέντρωσε μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων χθες Παρασκευή 10 Ιουλίου...

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" αναφέρει πως πως οι πανελλαδικές ήταν περισσότερο μια διαδικασία που απαιτεί ψυχραιμία και την κριτική σκέψη. Συγκεκριμένα ανεφέρε: «Οι πανελλήνιες για εμένα προσωπικά ήταν περισσότερο μια διαδικασία που αν και παρουσιάζεται τρομακτική απαιτεί απλώς την ψυχραιμία και την κριτική σκέψη του μαθητή. Δεν θα την χαρακτήριζα δύσκολη αλλά ως το τέλος μιας απαιτητικής μαθητικής πορείας.

Είχα σε όλη αυτή την προσπάθεια την συμπαράσταση, το ενδιαφέρον,την βοήθεια, την υποστήριξη και κύριως την ενθάρρυνση τόσο της οικογένειας όσο και των καθηγητών μου. Το φροντιστήριο μου υπήρξε αρωγός στην πορεία αυτή με ένα συστηματικό πρόγραμμα επαναλήψεων ενώ οι καθηγητές μας είχαν αναλάβει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προετοιμασία μας.

Η προετοιμασία μας απαιτούσε διαρκή προσπάθεια, ενώ στηριζόταν κατά κύριο λόγο στο ποιοτικό και όχι στο πολύωρο διάβασμα. Απαραίτητα στοιχεία είναι αυτογνωσία του μαθητή, ώστε να οργανώσει με το δικό του ρυθμό τη μελέτη και ηρεμία ώστε να ανταποκριθεί στους πιεστικούς ρυθμούς της εξέτασης.

Στους επόμενους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα έλεγα να οπλιστούν με υπομονή, κουράγιο, ψυχραιμία, όρεξη για διάβασμα και συνεχή προσπάθεια. Η αυτοπεποίθηση και η πίστη στις δυνατότητές τους είναι αυτό που θα εξασφαλίσει την επιτυχία τους.

Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι αναμφίβολα ένας χώρος κύρους, φορέας της ανώτερης γνώσης που πλέον προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες μέσω των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων. Αποτελεί μία γέφυρα για την μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση του νέου".

Και κατέληξε, σημειώνοντας "Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια μέσα από την προσπάθειά μας, τις σπουδές και τα μεταπτυχιακά μας θα κατορθώσουμε να αποκατασταθούμε επαγγελματικά, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη αγορά εργασίας» .

Πηγή : εφημερίδα "Πρώτο θέμα"

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...